Julen varar till påska ...

 
Lite julinspiration dröjde sig kvar efter helgerna och resulterade bland annat i detta kort. Söta ängeln stämplad fyra gånger, men med bara två infärgningar. "Second generation stamping" vill jag minnas att det kallas på fackspråk. För det andra trycket blir det bara lite överskottsfärg kvar, men tillräckligt mycket för att man ska ana motivet.
 
Ängel (Allegro) - Stampington & Company
Text - Inky Wings (min egen handstil som blivit stämpel)
 
 

Blockning pågår

 
Man får många fiffiga tips och inspiration när man surfar runt på alla dessa roliga stickbloggar som finns. Ett av dem som jag nappade på är att använda en lekmatta à la "hoppa-hage-typ" som underlag när man blockar det färdiga arbetet. "Blocka" är en term i stick/virkvärlden som innebär att man spänner ut sin fuktiga stickning och formar den som man vill ha den. Speciellt viktigt är det när man stickar spetsmönster, som inte skulle kommit till sin rätt annars. Eftersom mattan är gjord av skumgummi går det lätt att fästa nålar i den. Sen när man är färdig plockar man bara ihop bitarna och de tar inte alls stor plats. Mattan kostar under hundralappen på Biltema - en toppenbra investering!
 
Sjalen på bilden är en modell som jag visat tidigare - en s k Pyttipanna - och garnet jag stickade den med heter Big Trend. Hela fem "Pyttar" snodde jag ihop under julledigheten, snacka om beroendeframkallande stickning!
 
 

365 dagar ...

 
Rena "grattis-stämplar" finns det hur många som helst av på marknaden och därför är det extra kul med lite andra varianter. Just den här textstämpeln är så fantastiskt fin och funkar till mer än bara födelsedagshälsningar. Jag gillar att göra eget mönsterpapper med hjälp av stämplar, då kan man få precis den nyansen man vill. Här är det en blomma som fått fylla bakgrunden och smyckats ut lite extra med halvpärlor i guld.
 
Text - Kortmakaren (Sirlig vår)
Blomma - October Stamps

Comeback

 
Stämpeln med den här spralliga tjejen har varit till salu för en tia  på flera loppisar, men ingen spekulant har nappat. Jag har alla utrensade motiv uppsatta på en stor anslagstavla, som står lutad mot väggen i mitt pysselrum. Emellanåt återupptäcker jag någon stämpel som jag trodde jag tröttnat på och den får komma tillbaka till samlingen ännu en vända. Tydligen var jag inte redo att skiljas från den här tösen än och jag tycker att hon är ganska kul. Två enkla kort har jag gjort, som jag kommer att komplettera med namn och datum på ev födelsedagsbarn framöver.
 
 
Glad tjej  - October Stamps

Glad vovve

 
Jag såg det här härliga kortet hos Muffin och blev så inspirerad att göra en egen variant, fast med annat djur och i en annan årstid. Är det bara jag som längtar till våren?
 
Hund - October Stamps
 
 

Från ett läge till ett annat ...

 
Nu är det snart slut på lata dagar och nattsudd för den här gången. Har varit långledig sen den 21 december och många timmar av ledigheten har jag tillbringat i soffan tillsammans med något roligt handarbete. Samtidigt har jag sett på teve, lyssnat på radio eller någon trevlig podcast och ibland också bara njutit av tystnaden (om man bortser från klickandet av stickorna). Fantastiskt härligt har det varit, men i morgon är det åter dags att ställa väckarklockan på "mitt i natten" och pallra sig upp och iväg till jobbet i vintermörkret. Ska väl ärligt talat bli ganska skönt det också att komma tillbaka till vardag och rutiner.
 
På bilden håller jag på med senaste projektet; en sjal av modellen Tre räta och en avig, som stickas fram och tillbaka på rundsticka med två färger. Det är underbara Tant Kofta som konstruerat mönstret på denna fina sjal.

Nyårskort

 
Trots att jag spurtade med julkorten i december var det några vänner som jag inte hann skicka till innan jul. Det känns ju lite trist att posta julhälsningar som kommer fram i början av nya året, så istället satsade jag på ett gäng nyårskort. I mellandagarna hade jag tid att göra dem lite extra arbetade och det fick bli en sorts vikning som jag kallar "tändsticksfodral". Ni vet den där typen av förpackning, ofta med reklam på, som innehåller ca 10 platta stickor som man bryter av för att använda. Sällan man ser sådana nu för tiden förresten ...
 
 
Istället för en rad tändstickor finns det ett ark papper där man kan skriva sin hälsning. Pappret når ända ner till vikningen och man fäster med brads genom alla lager.
 
Almanacka i cirkel - Tim Holtz/Stampers Anonymous
Nyårshälsning - InkyWings

Virkad korg

 
Med en rulle enkelt jutesnöre från blomsteraffären kan man virka en rustik korg till julnötterna eller klementinerna. Och efter jul funkar den förstås bra till förvaring av vad som helst.
 
Här hittade jag mönstret! 
 
 
Det är egentligen busenkelt att virka skålen rent teoretiskt, men eftersom snöret är strävt och helt stumt, så fick jag nästan som "skavsår" i händerna där tråden löper eftersom man behöver ta i lite för att få en tät och fin yta. Fick virka i omgångar, men det gick ändå ganska snabbt att få korgen klar.
 
 
Nu ska jag återgå till mjukt och behagligt ullgarn!

Bebiskort

 
Den här lilla bebben är ju så söt att man smäller av! Och klipper man till en liten krona i guldpapper så blir det vips en prinsessa!
 
 
Så här ser motivet ut "naturell" med den lilla locken i pannan. Det här kortet lägger jag tills vidare i min "bra-att-ha-låda" och är tänkt att kompletteras med födelsedata och namn på ett kommande litet gossebarn.
 
Bebis - Doodle Factory
 

Änglar - del 2

 
God fortsättning på det nya året!
 
Här kommer så den utlovade bilden på de andra två tändsticksaskarna som jag gjorde på beställning innan jul. Kanske lite gladare i både färger och motiv. Jag har haft långledigt i jul och än är det inte slut; först den 7 januari är jag tillbaka på jobbet. De senaste dagarna har jag ägnat mycket tid i min skaparverkstad - om inte annat för att städa och röja lite efter den ganska så intensiva julkortstillverkningen. Har också känt mig inspirerad till att skapa nya alster och det har blivit en del nyårshälsningar och "bra-att-ha-kort". Visas snart i en blogg nära dig :)
 
Änglasystrar - InkyWings (ritade av hÄngla-Marie)
Sittande ängel - hÄnglar & stÄnglar

RSS 2.0