Vallmo


Det är svårt att hitta en riktigt vallmoröd nyans att färglägga med, men jag lyckades faktiskt med mina ynka tre röda Copic-pennor få till det ganska bra. Blommorna är ju lite självlysande röd/orange på något vis. Minns en gång på resa i Skåne att småvägarna var kantade med vallmo och att jag tyckte det var så fantastiskt vackert.
 
Vallmo - Crafty IndividualsSmå fåglar på en gren


Ännu en vacker collagestämpel från Crafty Individuals, jag gillar verkligen alla deras motiv. Kortet var ett av alla som jag gjorde under den ovanligt produktiva skaparkvällen hos Sara, alldeles innan semestern. Nu när jag har varit ledig har det inte blivit mycket gjort i ateljén. Det har varit otroligt fint väder och jag har prioriterat att vara utomhus istället. 

Text - Inido (del av motiv)Grön kanin


Ett mycket snabbt och enkelt litet kort med en spillbit som låg framme och skräpade.Hör väl kanske inte till min mest lyckade kreationer, men lite kul ändå.

Mulet och regn idag, det betyder att jag med gott samvete kan ta itu med inomhusaktiviteter i form av städning av kortmakarateljén och lite organisation av stämplar och tillbehör.

Bakgrund - Whimsy stamps
Kanin  Hero ArtsÄngsblommor


Det är kanske inte så många som kollar i pysselbloggar så här mitt i semestertider, men jag fortsätter ändå att lägga ut lite av det jag har gjort under våren/försommaren och hoppas att jag kan inspirera någon kortmakare där ute.

Jag tycker den här collagestämpeln från Crafty Individuals är så otroligt vacker. Det enklaste är ju att stämpla den i svart eller någon annan mörk färg och sen variera bakgrunden istället. Just på det här kortet har jag använt distresser i olika nyanser: Mustard Seed, Spiced Marmalade och Wild Honey.Trädgårdsarbete


Vi har en pytteliten radhustomt med några få rabatter och blomsterkrukor, men jag gillar verkligen att plocka med mina växter. Årets tomatplantor har slagit nya rekord och har snart växt högre än planket som omgärdar vår innergård. Sensommarens sallader är räddade att döma av alla tomatkart som håller på att mogna!

Idag bjuder jag på ett litet "bra-att-ha-kort" till någon med odlingsintresse. Det är en stämpel från Tisdagar med Tina/Reprint som gjort en serie trädgårdsmotiv med underfundiga texter. Gilar dem mycket! För att få en passande bakgrund till fotograferingen har jag lagt kortet i en timjanplanta :)Tre blommorDet här är ett av korten som skapades på pysselkvällen hos Sara härom veckan. Har plockat fram kortstommar i kraftpapper igen, det var länge sen. Tycker det blir fint med den rustika looken. Lite distanstejp under den översta blomman för 3D-effekt.

Blomma - Hero Arts
Bakgrund - Hero Arts
Text - Inkido (del av motiv)


 
 

Bubbelbad

 
 
 
Till en 40-årig kompis som uppvaktades i lördags med ett presentkort på spa och lite andra "feel-good-artiklar" såsom skumbad och hudkräm passar väl det här kortet alldeles utmärkt! Och har man inte stämpeln själv, så får man fråga runt bland kompisarna om man kan få tigga till sig ett uppstämplat motiv. Fick napp hos Sara - tusen tack! Det syns inte på fotot, men jag har lagt på glitterlim i bubblorna och lack på vinet för att få lite extra effekt. Och ja, presenten uppskattades verkligen och det blev en mycket trevlig fest!

Badande dam - Vilda stamps

Positivt tänkande


Så här på första dagen av en lååång semester är det inte svårt för mig att hitta positiva tankar, men man kanske behöver uppmuntra en kompis med hälsningen på ett kort någon gång. Den här söta lilla ugglan av okänt fabrikat har jag köpt på loppis för en tia och det var ingen tvekan att den skulle få följa med mig hem. Han fick ett par påklistrade "skojögon" med rörliga pupiller också :) Texten är från Cherry Pie.


Älva

 
Ännu ett kort från Orustscrappen och mina experiment med olika bakgrunder. Färgade in pappret med distresser, stämplade kvisten och strök sen över ett lager gesso. Gillar den lite dimmiga känslan som blir resultatet. Övriga motiv är urklippta och klistrade ovanpå.
 
Kvist - Prima
Älva - Cherry Pie
Fjäril - Reprint
 

Enjoy the journeyJag har ju samlat på mig en hel del stämplar genom åren och vissa motiv glömmer jag liksom bort emellanåt. Därför passade jag på att ta med mig ett par lådor med sällan använda stämplar till Vilda-träffen i juni. Tänkte att det skulle få mig att se dem i ett annat ljus och faktiskt använda dem. Och det gjorde jag!

Det här vackra motivet med en stad i silhuett kommer från Cherry Pie och jag målade det enkelt i olika bruna nyanser med Copic-pennor och färgade sen in kanterna med svamp och Distressdyna. Texten kommer från ett clearstamps-set från My Mind's Eye.


 

Fyr i kvällsljusPå Vildaträffen i början av juni såg jag ett par tags med denna stämpel och jag blev ögonblickligen förälskad i motivet. Utan dessa fina exempel på hur man kunde använda stämpeln hade jag troligen inte tänkt vidare på fyren. Nu slog jag till och köpte den och så här blev den med distressad bakgrund i blå-lila ton. Själva tagen har jag också färgat in med distresser. Jag gjorde ett par tryck med dynorna direkt på ett bakplåtspapper i teflon, sprayade lätt med vatten och körde runt med pappret i färgen. Torkade med varmluftspistol och sen stämplade jag fyren i svart ovanpå med vattenfast dyna. 

Fyr - Vilda stamps
Text - K-design
 

Grattisgroda

 
Den här tokiga grodan från Penny Black passar bra till ett födelsedagskort i glada färger. För ovanlighetens skull har jag använt ett färdigt mönsterpapper som bakgrund, kunde inte motstå den limegröna färgen.
 
 
 
 
 
 

Inola härmas

Det här urläckra kortet som min vän Eva/Muffin gjort beundrade jag först i hennes blogg och sen hade jag lyckan att helt plötsligt en dag få det i min brevlåda som överraskningspost! Det raffinerade upplägget tilltalar mig mycket och jag har haft kortet stående på skrivbordet sedan dess.
 
Blev lockad en dag att försöka mig på en liftning av hela idén och så här blev min tolkning.
 
 
Blomma - Hero Arts
Text - InkyWings
 
 
 

Trollslända

 
Här är ett av korten jag gjorde på Orustscrappen. Jag tycker mycket om stämpelmotiv med trollsländor, men  i verkligheten är de allt lite läskiga. - om än vackra med sina skimrande vingar. Den fina collagestämpeln från Stampers Anonymous/Tim Holtz fick jag låna av min snälla bordsgranne Louise.
 
I går efter jobbet var jag hemma hos Sara på en lite spontan pysselträff mitt i veckan. Hade inte hunnit packa upp sen helgen, så det var bara att rulla med mig pysselväskan och sätta igång. Vi var riktigt produktiva under några kvällstimmar och fick gjort minst lika mycket som på ett halvt dygns stämpelmara! Och mysigt var det! Korten kommer förstås i bloggen så småningom.
 
 

Födelsedagskort

 
Min son Richard fyllde år i söndags och då fick han detta kort av sin mor. Hade som mål på lördagens Orustscrap att åtminstone få till detta födelsedagskort, så jag började med det. I den förträffliga tidningen Craft Stamper fanns en beskrivning på hur man gör en fin bakgrund genom att först stämpla, sen stryka ut Gesso över ytan och slutligen stämpla igen. Har testat förut, men glömt hur kul det var och vilken fin effekt det blev. Nu fick jag mersmak!

Löv - Cherry Pie
Kvist - Prima
Ram - Artemio
Bokstäver - Making MemoriesRSS 2.0