Orustscrappen 29 juni

 
Tänk att jag kom med på Orustscrappen! Anmälde mig alldeles för sent och stod på reservplats nr 16. Döm om min förvåning när jag fick ett telefonsamtal på fredag kväll med erbjudande om att fylla upp ett återbud dagen därpå. Klart jag ville! Och vilken rolig dag det blev i trevlig sällskap av bl a Louise, Lena och Agneta! Allt så fantastiskt bra och generöst arrangerat av Creativica.
 
Jag som egentligen är en "solopysslare" har med tiden kommit att fullständigt älska dessa scrapträffar och maror för gemenskapen och all inspiration man får. Att dessutom få sitta och jobba med sin hobby en hel dag och bli servad med fika och mat på bestämda klockslag utan att ens behöva ta hand om disken är verkligen värsta lyxen.
 
Här är de kort jag gjorde under dagen - en salig blandning av tekniker och motiv. Jobbade en del med bakgrunder, både stämplade och distressade och till och med lite kladd med gesso. Kommer också att visa korten ett i taget i bloggen framöver.
 
 

Sommar och sol


Minns ni det trevliga barnprogrammet Hajk med värmländska Bengt Alsterlind som käck programledare? Och den klämmiga avslutningslåten "Sommar, sommar och sol ..."? Nu har Vilda Stamps tagit fram en stämpel med just den texten och vi som var med på scrapträffen i början av juni hade glädjen att få stämpeln som gåva i välkomstkassen. Kombinera med en jordgubbe - och vips har man fått ett somrigt kort!

Jordgubbe - Kortmakaren
 
 

Vilsamt

 
Under alla år jag har sysslat med stämpelhobbyn har jag ändrat tycke och smak en aning. Serien med skalbaggarna från Alota Stamps var jag väldigt förtjust i förr, men nu är jag lite mer neutral. Har gjort mig av med några motiv, men just det här är ett som jag trots allt bestämt mig för att behålla. Tycker att den bokläsande lilla "bugen" är riktigt söt och kortet passar bra att ge bort till någon som ska gå på semester.

Lånemuffins


Jag fortsätter att visa kort på temat "lånat" - är det inte idéer, så är det material!

Embossingfoldern med rader av härliga cupcakes fick jag låna av en kompis för ett tag sen och den kombinerades med ytterligare ett bakverk som jag lånade av en snäll bordsgranne på Vildaträffen. Om jag inte minns fel så är det Vilda Stamps eget motiv. Men det prickiga bakgrundspappret är faktiskt mitt eget!Glad vovve


Oj, det var värst - två blogginlägg på raken! Men har man många kort att visa så gäller det att ligga i ...
 
Hittade ett så härligt randigt papper bland mina spillpapper som passade bra till bakgrund. Den skuttande jycken kommer från October Stamps och texten från min hovleverantör InkyWings. Några blingstenar i guld och kortet var klart!Årets sista studentkort

Nu har det ju redan gått ett par veckor sen jag gjorde mina sista studentkort för i år och de börjar kännas lite inaktuella. Lika bra att visa dem alla i ett och samma inlägg.
 
En söt liten skalbagge (?) från Alota Stamps som har fått låna en studentmössa från InkyWings. Texten kommer från ett av alla textark som finns hos InkyWings - massor av användbara ord och fraser i lagom storlek för kort.
 
Kortmakaren har en studentkille i sitt stämpelsortiment som man kan maska in i en ram om man vill. Det har jag gjort och även stämplat studentens namn med bokstäver från Hero Arts för att göra kortet lite mer personligt. Den härliga bakgrunden kommer från Arkivet.
 
Nästan samma upplägg på det här kortet, men denna gång har jag monterat studentskylten på en vacker regnbågsbakgrund som min vän Sara har gjort. Det var ett fynd från hennes spillpapperslåda som jag hade lyckan att få rota i på Vildas scrapträff i början av juni. För övrigt har jag lånat både stämplar och upplägg till de två senare korten från Sara, så jag behövde nästan inte tänka alls :)
 
 
 

Upp i det blå!

 
Idag visar jag ett av alla härliga motiv som finns med älgen Riley i olika situationer. Den här gången har han fått tag på ett rejält knippe ballonger och far iväg genom luften. Egentligen är kortet tänkt till ett nyblivet föräldrapar, men jag tycker allt att det funkar som gratulation till födelsedagsbarn i alla åldrar.
 
Älg - Riley & Co
 

Adam

 
I helgen var jag på härlig tvådagars scrapträff i Floda och då passade jag på att fixa några beställningskort. Alltid bra att ha ett par färdiga idéer och uppdrag i huvudet när man packar för en träff, så har man något att ta itu med direkt om inspirationen tryter. Det här studentkortet var ett sådant kort som jag hade planerat för. Adam är ett kort och tacksamt namn som jag kunde få plats med på framsidan, alltid uppskattat när kortet känns personligt. Har nästan bara använt utstansade bokstäver och figurer, men den fina studentmässan från InkyWings är i alla fall stämplad.Sommarlov!

 
Ja, inte för mig än, men för många elever och lärare som slutar skolan för läsåret. Jag fick en beställning på ett kort att lämnas till en fröken som tack från klassen. Tycker den här stämpeln från Reprint/Tisdagar med Tina passar alldeles utmärkt på temat. Visst ser det vilsamt ut där i hängmattan! Texten är ett gammalt motiv från hÄnglar & stÄnglar. Och upplägget på kortet har jag helt fräckt stulit rakt av från Sara/Sagam, som jag hade nöjet att sitta bredvid hela helgen på Vilda Stamps scrapträff i Floda. Underbara dagar i kreativitetens tecken!
 
 

RSS 2.0