Studentplakat

 
Egentligen har jag ju ett gäng bebiskort att blogga, men så kom det en student emellan. Då vill jag ju hellre visa upp den egenhändigt ihopknåpade skylten som vi hade med när dottern gick ut gymnasiet igår. Både pappan och jag är väldigt förtjusta i det här fotot, där hon är dryga året gammal. Med tuffa kläder och på stadiga ben ska hon gå till en jämnårig kompis och leka.
 
Texten består av utskrivna bokstäver som jag har skurit/klippt ut och limmat fast på en kapaplatta. Blommorna och bladen är utstansade med dies från Quickutz respektive Sissix.
 
 
Här är den nybakade studenten utanför skolan med sin skylt. Efter lastbilsflaksåkning genom stan tillsammans med hela klassen väntade stort kalas här hemma med släkt och vänner. Det blev en härlig dag!
 
 

Bebiskort 1-5

Har jag lovat att visa alla bebiskorten jag gjorde härom dagen är det lika bra att jag sätter igång! Här kommer nummer 1-5 av 20. Ja, ni ser att principen är enkel - utklippta motiv i rundlar eller fyrkanter, nå'n liten brad kanske och färdigmönstrat papper.
 
 
De urgulliga bebisarna kommer från Doodle Factory och björnen från Penny Black (tror jag). Hittade den som uppstämplat motiv i min låda och vet att jag lånat stämpeln på någon träff för länge sen ...
 
 
 
 

Kortfabrik

 
För ett tag sen fick jag beställning på 20 bebiskort till ett företag att lämna som gratulation till nyblivna föräldrar bland medarbetare och affärskontakter. Med lite ställtid tog det mig ett tag att komma i rätt stämning för att ta itu med uppgiften, men igår blev det av. En ledig dag med regn och rusk passade alldeles utmärkt för en rejäl sittning i hobbyverkstan. Bestämde mig för att göra färgglada, ganska enkla kort med utstansade rundlar och färdigt mönsterpapper. Motiven är de underbara bebisarna från Doodle Factory och Kortmakaren och sen slank det visst med ett och annat udda motiv från Penny Black och Hannah Stamps, målade med Copics och utklippta. Efter ganska många timmar är korten nu äntligen klara för leverans - det känns skönt!
 
Här är en samlingsbild på hela korthögen, men jag har förstås  fotograferat alla kort enskilt och kommer att visa dem i bloggen allt eftersom.
 
 

Tulpaner
Äntligen börjar tulpanerna titta upp i rabatterna, tänk att det skulle dröja ända till maj månad! Den här tulpanstämpeln från Prickiform har egentligen en lök med sig också, men man kan ju stämpla så den inte syns. Bakgrundsstämpeln med alla blomnamn på svenska och latin är av samma märke. Saknar verkligen företaget Prickiform där jag var med i Design Teamet under ett par år, men får väl trösta mig med att motiven lever vidare - nu hos Pysselmyran.


 RSS 2.0