Sortera och organisera

 
En rolig grej med stämpelhobbyn är att den har ett sidospår - nämligen att hitta den ultimata organisationen för alla gummilappar och tillbehör som hör till. Ibland kan det faktiskt ta nästan lika mycket energi och tid som själva stämplandet. Känns det igen?

Under julledigheten tog jag sats och bestämde mig för att göra en radikal förändring i sorteringen av mina omonterade stämplar. Jag hade motiven uppdelade på företag för att kunna hålla reda på var de kommer ifrån, och så långt var allt gott. Men det var svårt att hitta just det motiv jag sökte om jag inte samtidigt kom ihåg varifrån stämpeln kom. Förändringen skulle innebära att jag istället sorterade på typ av motiv: Blommor, Löv, Grattistexter, Baby, Årstiderna osv. Eftersom jag skulle blanda stämplarna i de olika kategorierna krävde detta att jag samtidigt stämplade upp alla motiv efter företag i en pärm, annars skulle jag helt tappa greppet. Dessutom hade jag massor av motiv som inte var monterade på EZ-foam och det skulle jag ta itu med på samma gång.
 
Nu börjar jag äntligen komma i mål, men det har tagit sin lilla tid. Senast i fredags ägnade jag många timmars "pysseltid" hemma hos Sara/Sagam åt att klippa/skära ut motiv i klibbigt foam. Med en sådan uppgift var det stor tur att jag hade så trevligt sällskap! Någon skapande i övrigt hann jag inte med, det får bli nästa gång.

 
Alla motiv är uppstämplade på papper, sorterade efter företag, i en pärm. Här är två av flera InkyWings-sidor.


Stämplarna sitter på laminerade ark, sorterade efter typ av motiv. Jag förvarar arken i hängmappar i två stora träbackar, som jag staplat ovanpå varandra för att spara plats. Den understa har hjul så jag kan flytta på stämpelstapeln vid behov.

 
Här ser ni till exempel vad som döljer sig under fliken "Baby".


Bra att samtidigt få en överblick över alla mina omonterade stämplar och det har också blivit tillfälle att sortera ut en hel del motiv. Det är ju mycket möjligt att man inte behöver 50 grattisstämplar till exempel ...Stämpelträff

 
 
Sen drygt tio år tillbaka är jag med i ett glatt gäng om nio tjejer som brukar ses någon gång i månaden på stämpelträff. Det är en blandning av nuvarande och före detta arbetskamrater och vi har alltid så himla roligt tillsammans. Det är inte varje gång vi är full styrka, men jag tror mig veta att alla försöker prioritera våra träffar - själv vill jag ogärna missa dem. Man hinner inte så mycket på ett par-tre timmar (ska ju hinna äta, prata och skratta också), så jag brukar inte ha så stor packning med mig. Tycker det är perfekt att stämpla upp en omgång motiv och ägna kvällen åt färgläggning. Sen monterar jag ihop de färdiga korten hemma istället. Här är förra träffens motivskörd - blommor från Penny Black, PSX och Crafty Individuals.
 
.
 

Rosa blommor

 

Den där lilla blomsterstämpeln som jag vann på utlottning är inte så dum, så den fick bli ytterligare en bakgrund. Här syns den tillsammans med ursnygg strukturstämpel som jag fick i present av min supersnälla kompis Eva/Muffin. Den överraskade hon mig med på Kortmakarmaran, bara så där! Gissa om jag blev glad!
 
Jag piffade upp kortet med utstansade blommor på distanskuddar och små blingstenar.
 
Blomsterbakgrund - Snag'em Stamps
Struktur - Hero Arts
Text - Arkivet
 
 
 

Du är bäst!
På Kortmakarmaran fick alla deltagare tre lotter med sitt välkomstkit och så var det dragning lite då och då under hela dagen. Och vinst på alla lotter! Massor av småstämplar, pennor, gnuggisar, stickers och annat smått och gott låg på ett bord och så fick man välja - först till kvarn! Jag valde bland annat en ganska oansenlig liten stämpel med tre blommor och några blad och funderade på om man inte skulle kunna göra en ganska fin bakgrund med den genom att stämpla flera gånger intill varandra. Så här blev resultatet - inte så dumt kanske!

Textstämpel - Inky Wings
Blommor - Snag'em Stamps


 
 

Fjärilscollage

 


Oj oj, så här flitig med bloggandet har jag inte varit på väldigt länge, men så har jag ju också en del att visa nu efter Kortmakarmaran.

Ett av mina favoritföretag i stämpelbranschen, October Stamps, ska tyvärr lägga ner och har därför väldens rea just nu. Känns lite vemodigt, för hos Jojo gjorde jag några av mina allra första inköp som nyfrälst stämplare, både i den fysiska butiken i Stenungsund och via nätet. Har alltid känt mig tilltalad och inspirerad av de hederliga gamla stämplingsteknikerna som använts i kortexempel och kursverksamhet. Jag har förstås redan många OS-motiv, men passade nu på att köpa på mig ytterligare ett par medan chansen fortfarande finns. Det här ljuvliga fjärilscollaget är ett av dem. Rent och enkelt, utan "krusiduller" - det gillar jag! Här har jag stämplat motivet en gång till vid sidan om, klippt ut fjärilen och fäst den ovanpå med distanskuddar. Några blingstenar som extra dekoration.Same, but differentPrecis samma stämplar som gårdagens kort, men lite annorlunda upplägg, och framför allt - mer FÄRG! 

Grattistext - Kortmakaren
Fågel - Paper SmoochesRSS 2.0