En studie i svart-vitt

 

En av utmaningarna på Kortmakarmaran förra helgen gick ut på att göra ett kort där man bara fick använda färgerna svart, vitt och grått. Dessutom skulle en stämpel från Kortmakaren vara med. Det blir ganska effektfullt, även om jag annars gärna hade velat måla fågelns näbb och fötter i knalligt orange ... Som bakgrund fyllde jag ett helt ark med texten "Grattis i massor" och färgade bara in stämpeln vartannat tryck för att få lite olika nyanser. Den roliga fågeln fick jag låna av Eva/Muffin - tack för det!
 
Grattistext - Kortmakaren
Fågel - Paper Smooches
 
 

FjärilarDet är inte ofta jag investerar i nya stämplar nu för tiden ... kan beror på att jag efter många års samlande redan har ganska mycket att välja på i mitt pysselrum. Men ibland ser jag något som lockar mig lite extra och då är det oftast antingen finurliga texter eller något naturtema. De här fina fjärilarna kommer från ett clearstamps-set som heter "Antique Engravings" (Hero Arts). Köpte det på Kortmakarmaran förra helgen. Jag fick även lite andra flygfän: trollslända, nyckelpiga och ett par fåglar. Dessutom tre jättevackra snäckor och det var egentligen dem jag tyckte allra bäst om och som avgjorde saken. De lär komma på många kort framöver!

Grattisstämpel - KortmakarenVårfjärilar

 

Visserligen gör jag gärna egna bakgrunder, men hittar man det "rätta" mönsterpappret kan det bli fint också. Småmönstrade papper fastnar jag helst för, de passar bra när man gör så små projekt som kort. Här har jag förstärkt vårkänslan med stämplade fjärilar som jag klippt ut och fäst på ganska hög distanstejp för att få dem att sväva lite i luften. Bokstäverna är utstansade.
 
Fjäril - Hero ArtsPå den stora dagen

 


Jag gillar verkligen att göra egna bakgrunder med distressdynorna. Man kan använda sig av vilka stämplar som helst, bara vrida och vända på motivet, färga in varje eller vartannat tryck för att få flera nyanser av samma färg och slutligen dra med en blending tool (infärgningsdyna) över hela ytan. Kanske en mörkare nyans vid kanterna. Här är ett snabbkort från lördagens Kortmakarmara.

Blomma - Tim Holts
Text - InkyWings


 

Happy Birthday

 

Den här lilla godingen till uggla fick jag låna av go'a Eva/Muffin, som jag hade glädjen att sitta bredvid hela lördagen på Kortmakarmaran. Det blev en härlig dag, fylld av prat, skratt och pyssel och vi blev lyxigt servade med god fika, lunch, frukt och godis av Pernilla och hennes DT Petra. Som vanligt fanns det en del utmaningar under dagen och jag deltog i ett par av dem. Bland annat skulle man komponera ett kort där vissa detaljer måste finnas med och andra absolut inte fick förekomma. Ugglekortet blev mitt bidrag till just den utmaningen.
 
Uggla - Paper Smooches
Text - Hero Arts
 
 

En bisak


Kors i taket, nu har jag gjort ett av mina numera ganska sällsynta inhopp i pysselkammaren för att knåpa ihop detta födelsedagskort och tänk, det var riktigt kul. Har saknat papperspysslet! Hittills i vinter har jag mest suttit uppkrupen i soffhörnet på kvällarna med diverse stick- och virkprojekt, så jag har trots allt inte varit sysslolös. Är väl lite av en periodare.
 
Inspiration fick jag av det här fina kortet som Eva/Muffin gjort. Ett litet titthål tyckte jag var så himla finurligt och gjorde en egen variant.
 
 
Det gulblommiga papperet tror jag bestämt att jag fått av min vän Sara/Sagam och i så fall är även det handstämplat. Lilla gulliga biet kommer från Penny Black och har fått glitter på vingarna och lack på kroppen för att bli lite extra födelsedagsfin.
 
På lördag är det Kortmakarmara och det har jag sett fram emot länge. Vad roligt det ska bli att träffa fina vänner och få sitta och pyssla en hel dag!
 
 

RSS 2.0