Naturens silhuetter

Idag har det ösregnat mest hela dagen och istället för långpromenad och uteliv har det blivit flera timmar i pysselverkstaden. Inte så dumt det heller. Jag har städat, sorterat och plockat bland mina grejer - en ständigt pågående process. När jag väl fått ordning på skrivbordet satte jag igång med själva skapandet. Resultatet blev ett antal kort med läckra bakgrunder och motiven stämplade i enfärgat.Brayad bakgrund med Adirondacks regnbågsdyna "Mountain Lake". Det underbara trädmotivet kommer från Stämpelgården och är min allra nyaste stämpel (kom med posten idag!). Tror bestämt att den blir en favorit.Samma stämpel med brayad bakgrund, denna gång heter färgen "Wildflower". Text från Inkido.Här har jag svampmålat bakgrunden med olika Distressfärger och därefter sprayat lite lätt med vatten. Lövstämpeln är från Hero Arts och texten kommer från InkyWings.Distressbakgrund även här. Trädet/grenen kommer från Hero Arts.Alcoinkad bakgrund. Motiv från Stampendous.Distressbakgrund. Blommor från Gel-à-tins och text från Inkido.

Sensommarkort

Dags att fylla på lite i bloggen igen. Vi har haft några dagar med helt underbart sensommarväder och det verkar bli hyfsat i morgon också, så man får passa på att njuta. Fast nu börjar kvällarna bli allt mörkare och det känns mysigt att sitta vid skrivbordet och pyssla mot nattkröken. Radion är på som sällskap och i programmet Karlavagnet är ämnet idag mycket passande "När tar sommaren slut?". Inte riktigt än, får vi hoppas ...En liten stämpel från Bam Pop, fågeln är bara 2,5 cm på bredaste stället och det finns två "kompisar" i samma set. Stansade ut en cirkel från en Post It-lapp som jag maskerade motivet med och sen färgade jag in bakgrunden med svamp och färg från en Adirondack-dyna - tycker det blev lite "spotlight-effekt" över det hela.Kunde inte hålla mig från att göra ett riktigt höstkort med favoritfärgerna. Stämpeln är från Hampton Art Stamps. Den prickiga bakgrunden är gjord genom att jag lagt en bit punchinella på pappret och sen duttat med en infärgad svamp över.Samma bakgrundsteknik på detta kärlekskort. Både hjärta och text kommer från Inkido.Och så kom den lilla apan från Hero Arts clearstamps-set "Playful animals" fram igen.  Visst är han söt!

Virkade blommor

Jag har virkat en hel del i mina da'r - dukar, gardiner, sängöverkast, grytlappar - men på senare år har det inte blivit så mycket med det. Andra hobbies har liksom tagit över, om man säger så ... Men nu när det har dykt upp virkade blommor inom scrapbookingen och kortmakeriet så blev jag lite sugen att plocka fram virknål och garn igen. Och det är jättekul! Ett par dagar under semestern satt jag ute på altanen och virkade och fick ihop en hel hög blommor av bara farten.Mönster till de blå och orange blommorna" finns hos Drops/Garnstudio. Den vita prästkragen blev jag extra förtjust i och beskrivning till den och mycket annat kul hittade jag i Fröken Elsas virkblogg.

Och så här kan man använda blommorna på kort:Blomstjälkar och blad är utklippta på fri hand och blommorna har jag fäst med glue dots.Stjälkar och blad är stämplade (Hero Arts) och blommorna är fästa med brads.

En hjärtlig hälsning

Ett enkelt kort med Cuttlebug-bakgrund och utan stämplar - ovanligt för att vara mig! Hjärtat är utklippt på fri hand i lite tjockare papper. Tryckte Distressdynan "Fired Brick" direkt på hjärtat så att hela ytan blev fuktig och embossade sen i clear. Innan det hade torkat hällde jag på mer pulver och värmde igen. Denna procedur upprepade jag ett par gånger så att det blev en härlig tjock och blank yta. Lindade guld-sytråd ett par varv runt hjärtat innan jag fäste det med distanskuddar på kortet.


Djurtema

Såg att Sara har en alldeles ny och färgglad banner i sin blogg med roliga djungeldjur och då blev jag lite sugen på att plocka fram mina egna clearstamps från Hero Arts. De här tre korten har jag totat ihop idag:Motiven är målade med Promarkers. Texterna "Tjoflöjt" och "Hurra!" har jag stämplat med clearstamps som heter "Storytime" från CDstamps. Lilla "a" är bara 1/2 cm hög och bokstäverna funkar därför bra på kort. Har letat med ljus och lykta efter små snap stamps från Karen Foster, men de tillverkas tyvärr inte längre och verkar vara näst intill omöjliga att få tag på. Tacksam för alla tips om någon ser dem på marknaden.

Idag känns det lite höstigt i luften. Solen tittade fram på middagen, men nu har vi precis haft ett rejält åskväder och skyfall med både regn och hagel. Började jobba i måndags, så nu är vardagen här igen efter en härlig semester.

Tusen tack för alla snälla kommentarer om mitt pysselrum! Nu har jag hunnit stöka till det lite på skrivbordet och det ser inte riktigt lika prydligt ut som på bilderna, men oj vad jag trivs!

/Ingrid

Smart förvaring av glitterlim

I likhet med många andra pysslare är jag ständigt på jakt efter nya förvarings- och organisationsidéer. Den här gången gäller det Stickles-glitterlim som jag hunnit samla på mig ett antal färger av. Det bästa är ju om dessa kan ställas upp-och-ner för att limmet lätt ska rinna ur pipen utan att man behöver skaka på flaskan och riskera luftbubblor. Jag hade mina Stickles stående tätt ihop i en plastlåda och det fungerade tills dess att man tog ut två flaskor samtidigt ... då välte alla de andra flaskorna och man fick packa om dem igen.

Därför blev jag eld och lågor när jag såg hur fiffigt och överskådligt Agneta hade arrangerat sina glitterlimsflaskor och "råkade" väl nämna det för maken i förbifarten. Idag när jag kom hem mot kvällningen hade han fixat ett fint förvaringsställ som rymmer totalt 48 flaskor och som passar perfekt in i en hylla i mitt postfack. Jag är verkligen lyckligt lottad som har en personlig hantverkare som hjälper mig att få så fint i mitt pysselrum!

Nu ska jag bara märka flaskorna i botten med små etiketter som talar om vilken färg det är. Känner mig jättenöjd med den här lösningen.

En annat smart förvaringshylla för glitterlimmen kan man se och läsa om hos VeronikaP.

Arbetsyta i ståhöjd

I mitt pysselrum brukar jag för det mesta sitta ner och arbeta vid skrivbordet, men ibland blir ryggen trött och axlarna tar lite stryk om jag stämplar mycket med stora motiv som kräver mer kraft för att trycket ska bli jämnt och bra. På önskelistan har länge funnits ett arbetsbord i ståhöjd, men samtidigt sitter jag ju helst under vissa moment . Ett höj- och sänkbart bord vore förstås idealet, men  det kostar ju en slant ... Nu har jag kommit på ett budgetalternativ som funkar alldeles utmärkt. Jag köpte skärbrädan Lämplig i massiv bok på IKEA för under hundralappen. Skivan mäter 46 x 54 cm och är 2 cm tjock. Vände skivan upp och ner och den snälle maken sågade till ben som han monterade undertill och vips hade jag en arbetsyta i ståhöjd! När den inte används flyttar jag den bara åt sidan och det går då att förvara papper och annat under skivan. Jag kan också ha den som avställningsyta för Cuttlebugen, BIA:n eller skärmaskinen när jag pysslar.

Fiffigt, eller hur?

Fler moln

Molnigt har det sannerligen varit här på Västkusten de senaste dagarna. I måndags regnade det precis hela dagen och så hade vi storm därtill. Rena höstrusket!

Passade på att göra ännu en molnbackgrund när jag ändå hade tekniken inne, denna gång i lila. Kombinerade med mitt senaste QK-inköp - tre fåglar. Texten kommer från Magnolia Osmil./Ingrid

Molnbakgrund och Norge-trip

Att surfa runt i kreativa hobbymänniskors bloggar ger härlig inspiration och tips om nya tekniker. De bloggar som jag besöker så gott som dagligen har jag samlat som länkar i högermarginalen, men det tillkommer nya favoriter lite då och då. Hos Nina hittade jag ett kort med en somrig molnbakgrund som jag bara var tvungen att testa. Så här blev min version med stämplade motiv från InkyWings.Jag klippte ut en mall i vanligt kopieringspapper och sen duttade jag med svamp och färg från en Adirondackdyna längs kanterna. Flyttade sen mallen på pappret och upprepade proceduren. Ett billigt och bra alternativ till färdigt mönsterpapper!

Vi har varit ute och bilat några dagar i vårt västra grannland Norge, med Bergen som slutmål. Har njutit av storslagen och underbart vacker natur med höga snötäckta fjäll, hisnande utsikter, djupa fjordar, klarblåa sjöar och brusade vattenfall. Planerar redan för nästa trip för det här gav verkligen mersmak!

   
 

Tack förresten för alla positiva kommentarer på mitt förra inlägg om det nyrenoverade pysselrummet - jag tror att det kommer att funka utmärkt och jag trivs jättebra!

/Ingrid


RSS 2.0