DistressbakgrundHittar man inget papper i den färg man vill ha, så kan man alltid färga in ett vitt ark istället. Det finns egentligen ingen Distressfärg som jag inte gillar, men den här gången tänkte jag mig en grön bakgrund. Jag duttade med dynan direkt på teflonpapper (bakplåtspapper), sprayade lätt med vatten och körde runt med ett akvarellpapper tills hela ytan var infärgad. Sen kan man antingen vänta tills pappret lufttorkat eller gå på med varmluftspistol om man har bråttom.

Grattistext - Snygga stämplar

TårtkalasMin sväger Janne fyllde år härom dagen och självklart skulle han få ett kort med födelsedagsposten. Den läckra tårtstämpeln fick jag låna av min bordsgranne Maria på Gråboträffen. Det kändes som om någonting fattades bredvid tårtan på kortet och jag var på jakt efter en kopp eller något liknande. Hittade dock ingen stämpel, så Lovisa ritade en mugg till mig på fri hand. Genast blev det mer balans i bilden. QK-bokstäverna har fått ett lager lack på sig så de ser riktigt bulliga och glansiga ut.

Tårta - Paper Maze

HöstmysSå här vill man gärna sitta nu när höstkvällarna blir allt mörkare och regnet vräker ner utanför rutan. En varm kopp te och en muffins och lite mys i favoritfåtöljen. Körsbäret (=blingstenen) överst på bakverket har jag snott av Muffin som jag hade nöjet att sitta mittemot på träffen i lördags :)

Älg - Riley & Co

UgglekompisarDet här är ytterligare ett kort som jag gjorde på Gråboträffen i lördags. Dessa små clearstamps-ugglor är för kul. Kolla bara in den lilla varianten på nedre grenen som i stort sett bara består av två stora ögon och pinnar till ben! Molnbakgrunden är egengjord - klippte ett par bågar på ett papper och använde som mask, duttade med svamp och distressfärg längs kanten, flyttade pappret en bit och fortsatte tills ytan var täckt. Blommorna på grenarna är brads.

Ugglor - Hero Arts
Gren - Hero Arts
Text - InkyWings

Skaparlördag

Hela lördagen kl 12 till 22 tillbringade jag på Gråboträffen, som är en scrap- och stämpelmara. Helt galet lång tid kan tyckas - men oj, vad fort dagen går! Trevligt sällskap vid bordet hade jag av bl a Maria, Sara, Muffin och Maria. Min dotter Lovisa var med för första gången och gjorde verkligen gott ifrån sig - hon vann nämligen två av tre utmaningar!  Den tredje vanns för övrigt av Sara, så man kan säga att jag satt vid "vinnarbordet"! Själv hade jag som vanligt lite svårt att komma igång, men när väl inspirationen infann sig blev det mycket gjort. Här är ett av dagens alster, ett kort som passade perfekt i nyans till den nyinköpta ljungen på altanen här hemma.
 
Blommor - Hero Arts
Text - InkyWings

Blommande trädDen här trädstämpeln från Penny Black är väldigt lätt att variera så att den passar alla årstider. På hösten kan man dekorera med utstansade eller stämplade löv och på vintern/julen är den fin helt naturell, kanske embossad i vitt mot mörkare bakgrund. Till sommaren pryder jag den med utstansade mini-retroblommor.
NyponrosorStämpelföretaget PSX har en serie med botaniska collage som är så vackra och jag har några av stämplarna i min samling sen länge. Tyvärr har både företaget och stämplarna utgått, men med lite tur kan man fortfarande hitta dem på eBay. Just det här motivet med nyponrosor tycker jag mycket om.
Ove


Fick en rolig beställning härom dagen på ett gratulationskort till en 70-årig morfar vid namn Ove. Han gillar att läsa tidningar, golfa och att åka bil. Sen har han jobbat nästan hela sitt yrkesverksamma liv på Arla (kossan) och har fyra barnbarn. Allt detta fick jag in i ett collage.

Vimplar och bokstäver - Tisdagar med Tina
Ko - Osmil
Bil - October stamps
Golfare - October stamps
Barn - Hero Arts
Textbakgrund - Posh

Stämpelfritt

 
Min kollega Pia har fyllt jämna år och grattades härom dagen på företaget med present, blommor - och ett kort.  Den här gången har jag inte stämplat någonting alls, bara använt utstansade figurer och till och med ett FÄRDIGT mönsterpapper som bakgrund.
 
Blomma - TimHoltz/Sissix
Mittcirkel med fransar - EK Success
Blad - Sissix
Bokstäver - QK Chandelier

Fågelkompisar och loppis

Tycker mig se ett tema - ännu ett kort med motivet i en cirkel! Den här stämpeln från Penny Black gillar jag jättemycket. De typiska PB-igelkottarna kommer däremot inte fram så ofta numera, men trots det har jag lite svårt att göra mig av med dem. Den psykedeliska bakgrunden har jag gjort med cirkelstämpel från InkyWings.
 
Nu är det snart dags igen för en favorit i repris - nämligen stämpel- och scrapbookingloppis i Göteborg.
 
Boka lördagen den 20 oktober kl 11-13  för loppis. Vi håller liksom tidigare till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg. Begränsat antal deltagare, först till kvarn ...

Loppisförsäljningen görs av privatpersoner, inga företag är inblandade. Det är smidigast om allt är förpackat och prismärkt i förväg och köparna betalar direkt till respektive säljare. Det kostar 100 kr/bord och bordshyran går till
Föreningen Norden. För att så många som möjligt ska kunna vara med och sälja kan du i första hand bara boka ETT bord, men du får gärna skriva upp dig på reservlista för ytterligare ett bord.

Intresserad? Anmäl dig då till
yvonne[snabel-a]ynhd.se senast den 12 oktober.
 
 

Prinsesstårta

 
Jag gillar prinsesstårtor - faktiskt inte så mycket att äta dem, men för formens och den illgröna färgens skull. Just den här tårtan kommer från Forma Hantverk. Har fäst ovalen lite upphöjt med distanskuddar på reliefbakgrund. Måste komma ihåg att använda mina embossingfoldrar lite mer, jag har "sjuttielva" stycken som mest står och dammar. Det ger ju verkligen en lite arbetad touch till kortet med sådana bakgrunder.

BladrankorHär är ännu ett kort från gårdagens kortverkstad. En grön och skön egenstämplad bakgrund med bladrankor från Hero Arts. Glitterlim och blingstenar gör kortet lite festligare. Härlig grattistext i snirklig skrivstil från October Stamps.

Same, but different


Behövde lägga upp ett nytt lager av neutrala kort som passar i alla möjliga sammanhang och tog plats i min skaparverkstad. Vädret har varit lite höstlikt hela dagen och det kändes mysigt att sitta inomhus och lyssna på radio och pyssla. Timmarna bara flög förbi!
 
Med den här fina blombuketten från Hero Arts gjorde jag två nästan identiska kort i olika färgval.
 

Lite bling i mitten av blommorna gör susen!
 

Inspirationen flödade och det blev sammanlagt ett tiotal "bra-att-ha-kort". Kan nog bli lite mer liv i bloggen framöver, så välkommen tillbaka!

RSS 2.0