KAOS!

Bli inte orolig -  arbetet med att sortera mina omonterade stämplar går mot slutfasen och i pysselrummet är det ovanligt städat och undanplockat, så jag har koll på läget. Det jag menar med rubriken är att jag har fått något riktigt fint i brevlådan, nämligen en KAOS-utmärkelse, som i det här fallet står för Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje! Det är rara Elina som skickat detta vackra gröna kort till mig - jag blev både glad och överraskad! Tusen tack!Och en detaljbild på den lilla dekorationen ...(Bilderna på kortet har jag lånat från Elinas blogg.)

Visst är det ett underbart kort! Och kolla förresten vad fint färgerna på kortet matchar min blogg!

Så här funkar det: KAOS är en levande logga som sänds till någon man uppskattar och istället för att skicka den digitalt skapar man riktiga kort/scrapverk och skickar med posten. Den som får denna utmärkelse ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awarder till några som de uppskattar. Awarden heter KAOS oavsett vem som gjort dem och ens egen stil och specialiteter ska finnas med. Varje award ska ha formatet 10 x 15 cm, innehålla titeln KAOS och skaparens eget namn. Man kan också fota/scanna awarden och blogga om den. På så vis blir awarden ett digitalt minne, men också något fysiskt mottagaren kan spara och titta på. I bloggen utser man nästkommande tre KAOS-mottagare med en liten förklaring till varför man vill ge dem awarden. Man kan också bara lämna länkar, det är valfritt.

Nu ska jag fundera på vilka jag ska KAOS-utnämna i min tur, det finns många kreativa människor att välja på, så det blir inte lätt!

Äpplen och blåbärEfter att ha ägnat flera dagar åt att sortera bland mina femtielva gummilappar kände jag för att göra ett kort helt UTAN stämplar. Så här blev resultatet. Några brads i varje träd tänkte jag skulle föreställa äpplen.

Förmiddagen idag tillbringade jag i blåbärsskogen och fick på ganska kort tid ihop över tre liter bär, det finns gott om dem i år. Konstaterade att dagens middag var riktigt närproducerad; makrill som maken dragit upp på morgonen, potatis från lokal gårdsbutik och så blåbärspaj till efterrätt!

SommarblommorIdag skiner solen och en tur på havet står på programmet. I går var det lite blandad väderlek och jag ägnade eftermiddagen åt att organisera mina omonterade stämplar. Sortera och stämpla upp. Några timmar senare .... hade jag inte ens kommit halvvägs. Men skam den som ger sig - nu är jag igång och arbetet fortsätter!

Blommorna på det här kortet kommer från Forma Hantverk och texten är från InkyWings.

Lyckans fjäril

Jag fortsätter göra kort med de nya stämplarna från InkyWings. Den här texten tycker jag är alldeles underbar och det behövs egentligen inte mer dekoration på kortet än just en fjäril. Bakgrunden har jag färgat in med Distressrefiller i två olika gröna nyanser och sen har jag avslutat med en prickig bakgrundsstämpel i den mörkaste av färgerna. Fjärilen från Hero Arts sitter fast med distanskuddar och på den har jag klistrat halvpärlor. Har just nu dille på sådana och de hamnar på vart och vartannat kort märker jag. Blir liksom pricken över i-et.På nästa kort är både fjärilar och text från InkyWings. Som synes dekorerade jag med små halvpärlor även här ...Jag kom ganska långt med min sortering av omonterade stämplar igår. Rensade ut massor av motiv som jag sällan eller aldrig har använt. De hamnade i loppislådan inför hösten och kanske blir någon annan kortmakare glad att ta sig an några av de utrensade stämplarna då? De stämplar som blev kvar har jag lagt i olika högar efter företag. En del är monterade på kardborreludd enligt "Halos-systemet", som var det som gällde när jag började med den här hobbyn, och de får sitta kvar på sina ark. Resten hamnar antingen i zip-lockpåsar i lådor eller i fotofickor i pärmar. Har sen en tid tillbaka helt slutat att montera de nya stämplarna jag köper och använder istället Tack 'n Peel direkt på plexiglasklossarna eller bara vanlig dubbehäftande tejp. Man blir lat med tiden ...

Nästa steg är att alla de kvarvarande motiven ska stämplas upp på ark efter företag och skrivas in i ett Excel-ark och det kommer att ta sin lilla tid!

Inte bara strån ...

... utan även vackra ängsblommor fanns med bland stämpelnyheterna från InkyWings.Det var länge sen jag gjorde ett "grid-kort", här har jag valt mina favoritfärger bland Adirondack-dynorna. Jag maskade med Post-It-lappar och duttade färg från dynorna med svamp.Klöverblommor på rad med sommarblå himmel bakom. Texterna kommer även de från InkyWings.

Fortsatta regnskurar idag, men faktiskt lite sol också emellanåt. Skönt med variation. Städning och organisation av pysselrummet står på agendan så här i början av semestern. Jag funderar just nu över hur jag bäst ska sortera mina omonterade stämplar, som har hunnit bli ganska många genom åren. Har haft dem efter tema hittills, men eventuellt går jag över till att förvara dem företagsvis.  Det börjar nämligen bli lite svårt för mig att hålla ordning på var de olika stämplarna kommer ifrån ... Kunde jag backa tiden skulle jag ha varit noga med att stämpla upp motiven från början allt eftersom och skriva in dem i en förteckning som bl a min kompis Sara har gjort, men nu är det kanske lite sent påtänkt och skulle för övrigt ta alldeles för lång tid. Vi får se vad det blir av det hela. Några tips?

Monsunregn över Göteborg

Så där ja, nu har den efterlängtade semestern börjat för min del och precis lagom till den kommer "regnperioden". De senaste 48 timmarna har vi uppmätt ca 80 mm nederbörd ... ganska blött med andra ord. En kort stund i förmiddags tittade faktiskt solen fram, men det började snart regna igen. Fast, inget ont som inte har något gott med sig. I mitt senaste inlägg skrev jag att det tar emot att sitta inomhus när värmeböljan slår till (känns redan avlägset), men dagar som denna  inbjuder ju faktiskt till kortmakeri och städning av pysselhörnan och den ständigt pågående organisationen av stämplar och tillbehör.

InkyWings har släppt en hel hög nya motiv i sommar och några av dem har flyttat hem till mig. Speciellt förtjust blev jag i dessa skira strån som jag gjort två kort med.

Textstämplarna kommer från samma företag. Kan tipsa om att i InkyWings blogg händer det alltid mycket och Lisa och de duktiga DT-tjejerna lägger upp många nya kort och tekniktips att inspireras av. Och inspirerad är precis vad jag har blivit! Att göra en maskad "distressruta" som ni ser på mitt översta kort är en fiffig detalj som man får en jättebra beskrivning till här. Ett annat fint exempel på tekniken finns i Lisas privata blogg - rena konstverket!

Vad tycks förresten om den nya blogg-designen här? Har fått hjälp av min dotter som snabbt och lätt fixade ny banner och ändrade färgerna till somrigt grönt och läckert lila. Hon utgick från sitt eget foto på gräslöksblommorna. Jag blev jättenöjd - tack Lollo!

SommartiderI INOLAs pysselverkstad är det ingen större aktivitet just nu. Det tar emot att sitta inomhus när kvällarna är ljumma och sköna i dessa tider av värmebölja. Men visst är det härligt med sommaren, det är ju detta man längtar efter hela den långa vintern. Jag jobbar ännu en vecka och sen är det semester!

Jag bjuder idag på ett somrigt kort med blommor och fjärilar från InkyWings. Stjälkarna är utklippta på fri hand och bladen är utstansade med QK.

RSS 2.0