Gröna Anna


Hittade en rolig stämpel på Göteborgsmässan i mars - ett prickigt äpple som fanns i tre olika storlekar. Tänkte att det kunde bli en fin bakgrund att stämpla äpplet lite huller om buller på ett papper. Och det blev det! Lilla Anna fick en matchande grön klänning och fästes med distanskuddar. Ska komplettera med namnet på mottagaren när det blir dags att ge bort kortet.


Lilla Anna - Papermaze
Äpple - Gummiapan

Recept på distressbakgrund


Man tar ett teflonpapper, duttar med olika nyanser av distressdyna direkt på ytan, duschar lätt med vatten och sen kör man runt med ett vitt papper så det får färg. Låt torka, antingen genom att helt enkelt vänta ett tag eller blåsa med fönen. Avsluta gärna genom att stryka ytan med ett strykjärn. Jag har ett resestrykjärn som jag bara använder till mina olika pappersprojekt. Man vill ju inte riskera att få färg på fina vita skjortan när man ska stryka den ...

Blomma - Hero Arts

Vackra papper


En av utmaningarna på Pysselmyrans mara var att skapa ett alster med papper som fanns i välkomstpåsen. Alla var lika fina och matchade varandra i färgerna, så det blev lätt att få till det. Fick låna en vacker lövdie från en snäll bordsgranne. Den kommer från Spellbinders och ingår i ett set om 6 olika löv. Jag älskar löv i alla former och blev väldigt förtjust ... så nu har jag beställt egna dies ;-)

Bara B:n


Bakom denna lilla ordvits dolde sig en utmaning där det gällde att vara kreativ och ha livlig fantasi, för man fick bara skapa med sådant som börjar på bokstaven B. Med god hjälp av Sara lyckades jag få ihop flest antal detaljer av de deltagande bidragen och med det vann jag en liten bonusvinst. Ser ni alla B:n?

Brun - Blå - Beige - Benvit - Blomma - Blad - Bi - Boll - Ballong - Brads - Bling - Biljett - Bok - Ben - Band - Båge - Bakelse - Blåbär - Blåbärsmousse - Båt - Berg - Berlock - Bromsspår - Bokstav - Bo - Blåvinge (fjärilen) - Bil

Priset för snyggaste kortet gick naturligtvis till någon helt annan, men jisses vad roligt vi hade medan vi satt där och spånade fram B-saker!

Rapport från pysselmaran 21 april

Väckarklockan ringde tidigt denna soliga vårmorgon och jag var i Floda strax innan kl 8 för att hämta upp Sara. Tillsammans fyllde våra packningar upp bagageutrymmet i min bil och kl 10 var vi framme i Vartofta utanför Falköping för att delta i Pysselmyras scrap- och stämpelmara. Utmaningar varvades med workshoppar och fritt arbete och dessemellan blev vi servade med fika, lunch och middag.



Sara rivstartade maran med att stansa upp ungefär en miljon retroblommor i vårfärger, att ha till en inbjudan. Sen kom hon igång med pysslet på allvar och vann mycket välförtjänt inte mindre än TVÅ utmaningar med sina fina layouter.



Cirka 40 entusiastiska pysslingar skapade oavbrutet hela dagen och kvällen. Det är verkligen en "materialsport", vilket syns på alla grejer som fyllde borden (och golvet!). Och skulle man till äventyrs ha glömt något, så kunde man shoppa i Pyssselmyrans butik som fanns på plats.



Pysselmyrans duktiga designteam ordnade roliga workshoppar under dagen som vi gärna ville vara med på. Sandra (stående) visade t ex  hur man jobbar med mixed media och dekorerar en tag med modelling paste, gesso, stämplar, distresser, vaxkritor och washitejp. En hel del klet och kladd, som egentligen inte alls är min grej, men detta var verkligen kul och gav mersmak. Kolla in våra dagsljuslampor - min svarta som varit med på flera maror nu - och Saras alldeles nya vita som invigdes igår. Helt oumbärliga när man väl börjat med dem!


Tillägg: Lamporna är av märket Ott-Lite och inköpta på Symässan i Göteborg. De är ihopfällbara och väldigt smidiga att ta med sig på träff. Brukar saluföras av symaskinsbutiker.




Här är min tag, som jag faktiskt blev riktigt nöjd med.

Det var även en tapper skara som skulle övernatta i lokalen och fortsätta pysslandet en bit in på söndagen också, så senare på kvällen riggades luftmadrasser och sovsäckar. Sara och jag var dock mer än nöjda med en heldag, så vi packade ihop och styrde västerut strax efter kl 22. Jag rullade in på garageuppfarten hemma lite innan kl 01 och sen somnade jag gott!

Fler av dagens alster kommer att visas i bloggen i veckan, så välkommen tillbaka!

Tack Sofia Pysselmyra & medarbetare för ett fint arrangemang och tack Sara för trevligt sällskap!



Inspirerad

Ibland hamnar jag i perioder då jag bara sitter och gäspar vid pysselbordet utan att komma på en enda kortidé. Då får man ge sig ut på nätet och kika i forum och på bloggar för att samla ny inspiration - och vips är man igång igen!

Hittade det här fina kortet på Kortmakarens blogg och tänkte härmas lite. Min tolkning blev denna:



Tim Holtz fågeldie fick komma fram ut gömmorna (ni vet, den med tillhörande fågelbur).

I morgon styr jag och vännen Sara kosan till metropolen Vartofta i Västergötland för att vara med på Pysselmyrans scrap- och stämpelmara. Många mil att köra, men vad gör man inte för att få sitta och skapa en hel dag tillsammans med andra trevliga pysslingar!

Blad/kvist - Hero Arts
Text - Hero Arts (stämplat på fågeln)
Prickfyrkant  - October Stamps (även stämplat på marken)
Text - October Stamps

Pysselloppis i Floda


Visst har du pysselsaker som du inte längre använder, köpt dubbelt av, eller helt enkelt tröttnat på? Det den ena vill bli av med står kanske högst upp på önskelistan hos någon annan.

Kom till Floda Lada den 28 april kl 11-14. Vi är ca 15 st som kommer att sälja pysselsaker såsom stämplar, kort/kuvert, pärlor och scrapbookingsaker i mängder. Det kommer även att finnas försäljning av Tupperware och Mary Kay-produkter. Ta med dig alla dina vänner som gillar att pyssla.

Det kommer finnas enklare fika att köpa till självkostnadspris. Gott om parkeringsplatser. Ta gärna med dig pengar i mindre valörer.

Välkommen!


För er som inte har möjlighet att komma till Floda, finns det chans att handla på "distansloppis" hos mig redan nu. Jag har lagt upp bilder på de monterade stämplarna jag rensat ut i Till-salu-bloggen. Kontakta mig på ingrid.ch(snabel-a)telia.com om du hittar något av intresse.

Pussel



Den härliga tulpanstämpeln lånade jag av en kompis på en pysselträff härom sistens. Jag gillar verkligen tulpaner i alla dess former och eftersom de finns i regnbågens alla färger i rabatterna, så är det lätt att variera målningen. Det här kortet gjorde jag till påsk, så det blev traditionellt gula blommor. Avslutade med att trycka en pusselstämpel över det hela.

Tulpaner - Blockheads Paper Arts
Pussel - Hampton Art Stamps

Pip & Oggy



Så heter de roliga fåglarna från Doodle Factory som fick vara modeller på detta vårkort. Mönstrat papper använder jag sällan, men då och då faller jag för frestelsen att köpa ett ark eller två. Just det här randiga pappret tycker jag är så fint i färgerna. Molnen är utstansade med en die från Memory Box, tre olika storlekar i en och samma die. Praktiskt. Bokstavsstickers inköpta på loppisen härom veckan.

Färgglatt!



Äntligen blev det en kväll i skaparverkstan! Jag som normalt helst satsar på dova och lite mesiga naturfärger gick loss på de allra knalligaste papprena. Och inte en stämpel i sikte, bara utstansade figurer.



Fjäril - Quickutz
Cirklar (slät och uddig) - Spellbinders
Embossing - Cuttlebug

En trave böcker



Kortmakeriet går lite på sparlåga just nu, inspirationen vill inte riktigt infinna sig. Förutom diverse olika stick- och virkprojekt ägnar jag fritiden åt att läsa böcker. Jag köper numera nästan aldrig nya böcker, utan lånar på biblioteket eller fyndar på loppis. På den lokala loppisen säljs pocketböcker för en femma och inbundna böcker för en tia. Då vågar man till och med chansa på titlar som känns spännande, men ändå lite tveksamma. I värsta fall kan man ju alltid skänka den olästa boken tillbaka till inköpsstället, där även de lästa böckerna hamnar så småningom. Ett miljövänligt kretslopp.

Man kan ju också lämna böckerna vidare till en kompis och då passar väl det här kortet alldeles utmärkt :)

Uggla och boktrave - Magnolia
Text - InkyWings
Bakgrund - Hero Arts

Drabbad av stickbacillen



När det gäller handarbete blir jag gärna lite lätt "besatt" om jag hittar något kul att sticka eller virka. Det kan vara handledsvärmare, blommor, sjalar - eller som nu raggsockor. Det är ett lagom komplicerat projekt där jag samtidigt kan titta på teve, det är lätt att ha med sig stickningen på bussen och praktiskt att plocka fram för att fylla ut eventuella väntetider när man ändå inte gör någonting vettigt. När jag stickat klart ett par, fäster jag trådarna, och så lägger jag direkt upp maskor till nästa strumpa. Är det normalt, eller behöver jag söka hjälp?

Svar till signaturen "Kan-inte-sluta-sticka-strumpor".

Fastnat ...



Det känns som om jag kört fast i en och samma stil ... för det är ungefär så här mina kort ser ut gång efter annan. Upplägget är fyrkantigt och lite tråkigt. Har i och för sig varit en aning "crazy" denna gång och låtit blommorna hamna utanför ramen, men det är väl ungefär så djärv jag förmår vara. Konstaterar att jag behöver inspiration, så tipsa gärna om skojiga bloggar - svenska och utländska!

Ett snabbt besök på Göteborgsmässan blev det i går med tillhörande shopping. Ett par stämplar, två burkar Inka-Gold och en flaska Glimmer Glam (glitterfärg) fick följa med hem. Flera pysselbekanta träffade jag i vimlet, alltid lika kul :)

Himmel och tulpaner - Hero Arts
Text - October Stamps

RSS 2.0