VintageKände för att testa lite vintage-stil som omväxling. Den här rara stämpeln kommer från Crafty Individuals, kunde bara inte motstå den. Det ser lite tomt ut uppe till vänster, men där tänkte jag fästa utstansade bokstäver med namnet på den som ska få kortet så småningom. Eller kanske använda någon textstämpel? Vi får se.

Trädgårdspremiär

Idag blev det lite trädgårdsarbete i solskenet! Jag rensade bort gamla löv i rabatterna, klippte ner fjolårets vissna stjälkar och planterade några vackra penséer i en kruka. Termometern nådde ända upp till 12 plusgrader - nu är det vår!Trädgårdsdam: Prickiform
Text: Osmil


Naturliga collage

Carin Andersson är en svensk designer, som bl a gjort underbara collagestämplar för det amerikanska företaget Stampington. Jag har flera av dessa motiv i min samling och tycker det är roligt med bilderna på svenska filmstjärnor och inslagen av svenska ord och ortsnamn. Ett tag fanns det även några mindre collage som man kunde köpa hos Magnolia här i Sverige, men de är tyvärr inte kvar i sortimentet längre. Som tur är hann jag komma över några av dem, men ångrar nästan att jag inte satsade på fler nu när det är för sent. De är otroligt vackra och detaljerade. Här har jag gjort tre kort med motiven, som mäter ungefär 6 x 7 cm.Jordgubben är min favorit! Jag har målat alla motiven med Promarkers, "tufsat till" kanterna med min Edge Scraper och sen chalkat för lite gammaldags look. Till sist en aning glitterlim som dekoration. Har förresten testat ett nytt grepp för fotograferingen, nämligen att helt enkelt lägga korten i en buxbomsbuske i trädgården! Kanske inte så dumt med det gröna som bakgrund?

Nu är våren tillbaka efter ett tillfälligt bakslag i torsdags, när vi fick en omgång snö igen. Tack och lov så smälte det snabbt bort under dagen i plusgraderna. Vi får väl hoppas att vi äntligen kan lämna vintern bakom oss för denna gång!

Underbara damer

Nu har jag tagit mig an ytterligare ett par motiv ur serien "Underbara damer" från Prickiform. Det här är mitt tredje DT-uppdrag i vår och jag måste säga att det har varit fantastiskt inspirerande att jobba med de fina stämplarna från deras sortiment - gillar dem jättemycket! Roligt också att få skapa fritt, men ändå efter vissa givna förutsättningar - det passar mig alldeles utmärkt!

De inspirationsord jag fick denna gång var SOMMAR - LUGN - NJUT.

Här har jag kombinerat fikadamerna med en bård av kaffekoppar.Texten "Have a delicious day!" tycker jag passar så bra till motivet.Den prickiga koppen kan man förstås också använda ensam på ett kort och stämpla lite kors och tvärs som en bakgrund.Redo för en dag på stranden med färgkoordinerad outfit!Härligt när solen skiner från en klarblå himmel!Om någon är nyfiken på hur jag har gjort korten och vilket material jag har använt, så finns det utförliga beskrivningar i Prickiforms blogg.

Vitsippor

Visserligen är det mitten av mars månad och strålande vårväder, men ännu har vitsipporna inte vågat sig fram. Fast de ligger i startgroparna och bara det blir lite varmare så kommer de i mängder och täcker marken med böljande fält i ljusgrönt och vitt! Det är nästan den vackraste tiden på året, tycker jag. Tills dess får jag nöja mig med vitsippor på kort.Vitsippa: Prickiform
Text: InkyWings


ATC-swapATC:er (Artist Trading Cards) är små samlarkort som man byter med andra stämplare, ofta i organiserade "swappar" (byten). Då är det en person som tar emot alla bidrag från olika håll och man får lika många kort tillbaka som man har lämnat. Det enda kravet som finns på ett ATC är egentligen formatet; det ska vara 6,4 x 8,9 cm (eller 2,5 x 3,5 inches). Korten kan dekoreras på olika sätt: med stämplar, papper, band, brads osv - det är bara fantasin som sätter gränserna! Fast man brukar vara lite sparsam med "bulliga" dekorationer eftersom de flesta förvarar sina kort i samlarfickor.

På forumet Stämpelsnack, där jag är medlem, pågår just nu ett internationellt utbyte och mitt bidrag ser ni här. Jag har lämnat fem likadana kort och kommer så småningom att få fem olika kort i retur, gjorda av stämplare från Tyskland. Spännande och väldigt roligt!

På mitt ATC ovan har jag använt stämpelmotiv från Ma Vinci (textbakgrunden), Hero Arts (fjärilarna) och Limited Edition Rubber Stamps (kvinnan).

Nya träd i skogen

Den som känner mig vet att jag är lite extra förtjust i stämplar med träd och löv som motiv och det finns vid det här laget ganska många olika varianter i samlingen. När nu Penny Black släppte det fina vårmotivet "Splendor" kunde jag förstås inte stå emot.Här har jag målat med Marvy tuschpennor direkt på gummit, istället för att använda dyna. Ser ni vitsipporna på marken? Det är prickar som jag gjort med vit penna. Texten är från Magnolia.Ett snabbt och enkelt kort med samma stämpel. Satte små glimmande halvpärlor i trädkronan och använde mig av färdigt mönsterpapper som bakgrund.Mer på temat skog! Det var som sagt stämpel- och scrapmässa förra helgen och vid en av mina rundor shoppade jag denna vackra lövstämpel hos Slöjddetaljer. I och med att det är ett fyllt motiv kan man lätt färga in stämpeln med dyna eller genom att använda flera nyanser av tuschpenna på samma tryck. Tänk bara så läckert det kan bli med olika höstfärger! Men här är lövet i vårligt grönt. Känns redan som en favorit!

Spring is in the airVar tvungen att testa de nya "swirlarna" från Tingtura Design som jag köpte på mässan. Stämplade dem på ett bakgrundspapper som jag färgat in med Distressdynor. Skrynklat pappret, dragit med dynan över ytan, sprayat över vatten, mer färg osv, sen slätat ut och låtit torka. Fjärilarna är motiv från Hero Arts och jag stämplade dem en extra gång, färglade med Promarkers och fäste med distanskuddar. Den vårliga textstämpeln har jag fått av en god vän, motivet kommer från Crafty Individuals.Ännu fler fjärilar! Den här underbara collagestämpeln är ett av Forma Hantverks nya motiv som släpptes på mässan. Jag kilade bort och köpte den precis innan vi öppnade på lördagen, för jag anade att den skulle bli populär och säkert ta slut - vilket den också gjorde. Tycker den är så otroligt vacker! Även här har jag stämplat fjärilarna på separat papper, klippt ut och fäst på distanskuddar för att få en 3D-effekt.

Vi fick ju rejält med snö härom dagen, men som jag misstänkte smälte den bort ganska snabbt igen. Nu är det bara små drivor kvar lite här och där, men de försvinner nog snart i blidvädret. Spring is in the air!

Igelkottar och snöväder

Det är något med Penny Blacks små igelkottar som tilltalar mig och jag tycker att de passar särskilt bra på barnkort. Kolla bara in den här rara "kotten" när han hastar över gräset med sin blomsterbukett i högsta hugg.Eller den här raringen som ligger och sussar i hängmattan ...De här korten ställde jag upp för fotografering utanför huset alldeles innan jag åkte till jobbet vid halvåtta-tiden i morse. Solen strålade och det kändes verkligen som vår i luften. Nog hade man hört på nyheterna att det skulle komma in snö över Västkusten framåt eftermiddagen, men det blir säkert bara lite snöblandat regn tänkte jag. Oj oj, vad jag bedrog mig, för vid 14-tiden började det snöa rejält och sen fortsatte det hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen! Nu har det kommit rejäla mängder snö för att vara på våra breddgrader, fick till och med skotta mig fram till ytterdörren när jag kom hem i eftermiddag. Suck ...

MässhelgFrån Göteborgs-Posten 2009-03-07


I helgen var det så äntligen dags för den stora Nordiska Stämpel- och Scrapmässan i Göteborg med välfyllda montrar, massor med inspiration och mååånga besökare! Jag hade den stora glädjen att få jobba hos InkyWings tillsammans med min vän Lisa (i mitten) och hennes go'a DT-tjejer Susanne och Åsa. Så här glada såg de ut på söndag morgon, där de stod redo att ta emot besökarna strax innan mässan öppnade för dagen.Och här är InkyWings monter i sin helhet. Väl utnyttjade 12 kvadratmeter!Jag fick också tillfälle att hälsa på Katarina och hennes medhjälpare i Prickiforms fina och välarrangerade monter och titta närmare på alla underbara alster som deras gästdesigners skapat de senaste veckorna. Det är en sak att se kort på nätet, men en helt annan upplevelse att få klämma och känna på dem i verkligheten. Fantastiska skapelser!

Mycket folk var det som sagt och fullt upp med kommersen hos InkyWings, men det blev ändå tillfälle att smyga iväg på lite privat shopping ... mest omonterade stämplar för min del. Det var förstås också roligt att träffa nya och gamla stämpelbekanta i vimlet och byta några ord.

Efter den här intensiva helgen är jag ganska mör, men det kliar ändå i fingrarna att få sätta igång och pyssla med mina fynd från mässan. Ska bara pusta ut lite först ...

Tack Lisa & tjejerna för två trevliga dagar och tack Kortmakaren för ett jättefint arrangemang!

Sommarkänsla

Redan mars månad! Med lite god vilja kan man börja känna att det är vår i luften och att göra kort med snögubbar och skidåkare på känns mycket avlägset. Istället har jag suttit här i min pysselkammare och drömt mig bort till sommaren. Det senaste DT-paketet från Prickiform innehöll underbart somriga motiv och texter och nu tänkte jag visa resultatet av helgens skapande. Är någon nyfiken på hur jag har gjort, så finns det utförlig beskrivning i Prickiforms blogg. Just nu är det extra mycket  aktivitet i bloggen, då uppdrag från de sammanlagt 15 (!) gäst-Prickiformarna laddas upp dagligen - massor av inspiration! Alla nya motiv finns att se i webbshopen och kommer att säljas på Nordiska Stämpel- och Scrapmässan till helgen.

Först ut är några kort med det stora och lilla musselskalet - användbara sommarmotiv som man kan variera i det oändliga med olika färgläggning, embossing och stämpeltekniker:

 

Det klassiska fyr-temat passar bra här på Västkusten:

 

Sen kommer det en hel kollektion med de härliga damerna Rut och Siv i olika situationer. Jag gillar dem skarpt! Här sitter de på bryggan, dinglar med benen och njuter av en vacker sommardag:Jag har ännu några kort på gång för Prickiform, men det dröjer lite innan de hamnar här i bloggen. Fortsättning följer ...

Liten aptitretare

I fredags kom så DT-paket nr 2 från Prickiform med posten och helgen har jag ägnat åt att göra kort med några av deras allra senaste stämplar, som släpps på Nordiska Stämpel- och Scrapmässan till helgen. Men redan nu ligger de nya motiven uppe i webbutiken, så jag vågar mig på att visa hur högen med stämplar och material såg ut innan jag satte igång. Så många fina texter och härliga motiv! Mina inspirationsord att jobba efter denna gång var HAVET - SOMMAR - FEST och så snart mina kort finns utlagda i Prickiforms blogg kommer jag att visa dem här hos mig också. Jag trivs verkligen jättebra med att jobba efter tema och fasta ramar, men ändå fritt i skapandet, och är så glad över det här DT-uppdraget.

RSS 2.0