Fyndat och städat

Lördagens stämpel- och scrapbookingloppis blev mycket lyckad med trevliga säljkollegor och kunder. Det var en strid ström av folk som kikade in för att se om det fanns några fynd att göra. En del stannade länge och många gick flera varv! Och innan vi öppnade för allmänheten så passade vi säljare förstås på att botanisera på varandras bord, för även om man vill bli av med vissa grejer, så är man ju inte främmande för att få nya med sig hem!
 
 
 
Så här ser min lilla shoppinghög ut. Lite konstigt är det att jag fortfarande har lust att köpa på mig nya stämplar och fylla på mitt stora lager med gummilappar, men alltid hittar man någon text eller bra-att-ha-motiv att komplettera med. Tänk att jag fick allt detta för ynka 85 kr - det kan man verkligen kalla fynd!
 
Och den egna försäljningen då? Jo vars, jag blev allt av med en hel del, men mycket återstår. Speciellt omonterade stämplar är svåra att bli av med, så jag planererar att sänka de redan låga priserna rejält inför nästa vända. Den 3 november kl 11-14 blir det stor  loppis i Floda Lada med många säljare - välkommen dit!
 
Delar av söndagen har jag ägnat åt en välbehövlig städning av pysselrummet, uppmärkning av lådor och allmän organisation. Tänker ibland att det senare nästan är en hobby i sig! Mot eftermiddagen tittade den efterlängtade solen fram och färgerna i naturen blev om möjligt ännu mer intensiva. Här är utsikten från min ateljé!
 

Höstloppis i Göteborg!

 
Du som vill fynda nya och begagnade stämplar och scrapbooking-tillbehör får inte missa loppisen i morgon, den 20 oktober kl 11-13, på Viktoriagatan 15 E i Göteborg. Den här gången är vi hela 16 säljare, så det kommer att finnas ett stort utbud av loppisvaror att kika på. Själv har jag rensat ut massor av grejer som jag säljer till vrakpris!
 
Glom inte att ta med pengar i mindre valörer och kanske en kasse att bära hem dina fynd i.
 
Varmt välkommen!
 
 
 

Päron

 
Ur regelboken för INOLAs pysselverkstad: Ingen pappersbit är för liten för att sparas!
 
Detta betyder att jag alltid har en massa papperslappar av varierande storlek och olika mönster som jag sorterat efter färg i plastmappar. Rätt som det är kanske jag behöver en pytteliten bit av just den kulören. Man kan aldrig veta! Ibland räcker inte pappret över hela rutan, som här, men det tycker jag blev en ganska snygg effekt. Har färgat in den solida stämpeln med två olika distressdynor. Färglagt och klart!
 
Päron - October stamps (just nu på rea för endast 11 kr)
 

WashitejpHär kommer det sista kortet från Gråboträffen. Utmaningen att använda washitejp tillsammans med något stämplat tolkade jag så här. Washitejp som material känner jag förstås till, men har inte arbetat med det tidigare. Själv äger jag bara en enda rulle i mesigt ljusgult, som jag använder lite sporadiskt för att tejpa paket och brev. Då är det tur att man har snälla kompisar vid pysselbordet som har desto fler färger och generöst delar med sig så man kan slutföra uppgiften. Stort tack till er! Och jag måste säga att jag gillar washitejp - får nog komplettera med några fler rullar! 

Textstämpel - InkyWings

Lövräfsning

 
Motivet på det här kortet är verkligen klockrent så här års, för jisses vad löv det singlar ner från träden just nu. De lägger sig i drivor på gräsmattorna och har man trädgård är det bara att ta fram räfsan. Själv har jag bara ETT ynka träd och där är det lätt att hålla koll, men med skogen alldeles intill huset så får även jag min beskärda del av höstlöv in på tomten.

Höstdam - Tisdagar med Tina/Reprint

Mäkta mallig morsa

Min dotter Lovisa var med på sin första stämpelmara i och med Gråboträffen och trivdes gott med 12 timmars pyssel i rad. Hon deltog i två av tre utmaningar och sopade verkligen  banan med oss andra -  hon vann nämligen båda på omröstning! Gissa om jag är stolt över henne!
 
Här är de två fina vinnarkorten:
 
 
Utmaning 1: Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått
Stjärnorna är fästa med distanskuddar och "tråden" de hänger i är en bit bortklippt spets. Bakgrunden är från början vitt papper som är stämplat med en småprickig stämpel, embossat i transparent/glittrigt EP och sen målat med blå akvarellfärg. Det blev ett riktigt härligt djup över himlen och stjärnorna gnistrar så vackert. Motiven färglagda med Copic-pennor. Stämplar från DoodleFactory (lånade från Muffin).
 
 
Utmaning 2: Washitejp och stämplat
Hela tjejen är alltså uppbyggd av tejp med olika mönster och konturerna är ritade med tunn tuschpenna. Stilrent och riktigt läckert! Stämpel från Hero Arts (lånad från Sara).
 

Vackra höst!Idag på min lediga onsdag har vädret visat sig från sin absolut bästa sida. Strålande sol från en klarblå himmel och så alla dessa vackra löv i underbara höstkulörer. Det firar jag med detta kort! Basen är en s k "distressruta", där jag avgränsat en ruta med rivna Post-it-lappar och färgat in med distressfärg på svamp. Lönnlövet är fäst med distanskuddar.

Text - Tingtura
Löv - Hero Arts
Prickar - Cherry Pie

Ett tryck

 
Pop Stems - så heter det stilrena motivet från Hero Arts med blomställningar. Här kan man lägga krutet på en distressad bakgrund och sedan bara stämpla direkt på. Ett tryck - så är det klart! Har dekorerat med massor av halvpärlor för att få lite spännande effekt.

HjärtligtHärlig bakgrundsstämpel signerad Tingura och text från samma företag. Förstärkte det hjärliga med en brad i rödaste rött. Resultatet blev ett kort som funkar att skicka till vem som helst, när som helst!

HöstigtOktober månad har  rullat in och med den riktigt höstigt väder. Naturen skiftar färg undan för undan och träden är så otroligt vackra just nu. Det gäller att hinna njuta ordentligt innan höststormarna blåser bort alla löven. Höstfärgerna är "mina" färger och triggar verkligen igång skaparlusten.
 
Löv - Dimensions Craft
Text - InkyWings
 

Laugh often

 
Jo då, jag har fortfarande kort kvar att visa från pysseldagen i Gråbo - var riktigt produktiv där ett tag :) Snygga Stämplar var representerat på träffen och sålde bl a massor av utgående stämpelmotiv till reapriser. Jag är verkligen inte i det läget att jag "behöver" några nya stämplar, men kunde förstås ändå inte hålla mig från att kika i sortimentet. Eftersom jag är väldigt förtjust i användbara texter, så föll jag som en fura för det här budskapet och använde det först till att göra en hel bakgrund på ett kort.
 
 
Sen blev det ännu ett kort med distressad bakgrund och de underbara fjärilarna från Tim Holtz. Blev plötsligt lite "crazy" och tufsade till kanterna en aning och krullade till och med ihop hörnen! Ni som känner mig och min kortmakarstil vet att jag har ganska svårt för kladd och att göra åverkan på papper. Brytbladskniv/metallinjal och raka linjer är ju annars min melodi.

Lila temaDessa vackra stämplar är designade av Tim Holtz och har stått på min önskelista länge. Så i somras kunde jag inte hålla mig längre, utan fick slå till och köpa setet med fjärilar och vackra bakgrunder. På träffen i Gråbo premiärstämplade jag med dem och det blev ett kort helt i lila. En extra dekoration är rosen, som Lovisa hittade på golvet, lite nedtrampad och tufsig, men efter en snabb "rekonditionering" fick den ta plats på kortet. Den passade ju så bra i färg ...

Som ni kanske ser så har bloggen fått ett nytt utseende, i alla fall tillfälligt. Efter omläggningen till "nya blogg.se" strulade allt till sig på sidan med omotiverade understrykningar lite här och var.  Vet flera som hade samma problem. Trots mejlkontakt med supporten lyckades jag aldrig få någon ordning på det och jag orkar inte byta bloggportal. Fick i kväll tipset från Agneta att starta om från början med en av de standardmallar som erbjuds - och det är precis vad jag har gjort! Ska försöka göra bloggen lite mer personlig allt eftersom, men tills vidare får det duga så här.

RSS 2.0