Regn hos mig

Vi har haft två dagar med ihållande regn från morgon till kväll och då passade det bra att ta itu med semesterns "tråkigaste" uppgift, nämligen den att röja på vinden. Har skjutit det framför oss i flera veckor, men nu var det ingen återvändo. Är det sol ute blir det nämligen olidligt varmt att vara där uppe under takåsen, så detta väder är perfekt. Många arbetstimmar senare har vi rensat ut massor av prylar vi inte behöver och allt är genomgånget och organiserat så att det är lättare att hitta det man söker. Känns otroligt skönt nu när det är gjort.

Har också varit en sväng till Ikea och investerat i två nya hobbymöbler till övervåningen. Först lådhurtsen Alex för förvaring av papper i pysselrummet och sen slagbordet Norden som blir en extra yta för t ex symaskinen. Nu slipper jag kånka den tunga maskinen ner till köksbordet och sen upp igen. Bordet tar nästan ingen plats när båda klaffarna är nedfällda och i de praktiska lådorna kan jag ha mina sysaker lätt tillgängliga.Lupiner och korg från Posh. Har färgat in stämplarna med Marvy Markers tuschpennor istället för dyna och tryckt flera gånger utan ny infärgning för att få olika nyanster.

Lata sommardagar

Har tillbringat några dagar på den vackra danska ön Bornholm och upplevt storslagen natur, vänliga människor och njutbart klimat. Hela veckan har solen strålat och inte ens på kvällarna behövde man ta på en långärmad tröja. I torsdags toppade termometern med hela 31 plusgrader! Inget annat än sandaler gäller förstås och så småningom får man en ganska märklig solbränna på fötterna ... den så kallade "sandalbrännan"!Tyckte det var dags att byta banner från de vårliga tulpanerna till en somrig gerbera. Den fina Hero Arts-stämpeln har jag fått i present av rara Elin. Tack än en gång!


Tekniktester

En regnig semesterdag kan vara den perfekta pysseldagen! I tisdags eftermiddag/kväll testade vännen Sara och jag några tekniker vi varit nyfikna på och så här blev resultatet.Kort, ask och två olika typer av pappersblommor!Jag hade sett en beskrivning i den engelska tidningen Craft Stamper som såg intressant ut och till det behövdes gesso. Som tur var hade Sara en burk i gömmorna. Först stämplade man en bakgrund med Adirondackdynor för att sedan styka en tunt lager gesso över. På så sätt blev färgen lite mildare och man fick ett helt annat uttryck. Jag försökte "ruffa till" kanterna med en edge scraper för att få till lite "vintage/shabby look", men det blev ganska mesigt. Jag är ju en fyrkantig "millimeterpysslare" - alltid utrustad med linjal och skärkniv och med symmetri i huvudet - så det här är något jag får öva på!Nästa projekt var att vika en ask efter den tydliga beskrivningen i Kortmakarens blogg som duktiga DT-tjejen Susanne/Eleocharis satt ihop. Vi härmade exemplet totalt, använde till och med samma stämpel till locket! Ganska stor yta att färglägga, men det var det värt!  Dekorerade lite extra med halvpärlor i mitten på blommorna. Det var lätt och roligt att vika den här asken, så det blir nog fler så småningom.Här blommar min buxbomsbuske dubbelt upp! Pappersblommor av kaffefilter (till höger) hade jag gjort tidigare tillsammans med Prickiform-gänget, men nu visade jag Sara hur det gick till. En utmärkt instruktionsvideo finns i bloggen Tesa Prickiformar. Sara i sin tur hade snappat upp en teknik att göra vackra rosor genom att vira en pappersspiral och lägga en pärla i mitten. På Svensk Scrapbooking TV finns en beskrivning i videoform. Där kan man för övrigt hitta många andra roliga filmer att kika på; både reportage från olika scrapbookingaffärer och teknikbeskrivningar.

Annars rullar semestern på och jag njuter i fulla drag av att vara ledig. Första veckan har bjudit på jordgubbs/blåbärs/hallon/smultron/kantarellplockning, havsbad, shopping, pyssel, cykelturer, promenader, bokläsning, mässbesök,  bullbak och mycket annat trevligt. Regn och sol om varannat i lagom doser - underbart!


Live in the moment

Det är precis vad jag tänker göra de närmaste fyra veckorna, för nu har jag semester! Solen skiner och det känns underbart med alla dessa lediga dagar framför mig.Blommorna kommer från Tim Holtz-arket Natures Moments och det gör även de tänkvärda orden som är en del av en längre text från samma ark. I tre av rutorna har jag stämplat med mörkbrun dyna, men i rutan längst upp till höger är blomman embossad i koppar.  Detta är ett typiskt Inola-kort skulle jag vilja säga - naturfärger och ganska "fyrkantigt" och bara sparsamt dekorerat med en liten blingsten på textrutan.Mina kort kommer förresten att finnas till försäljning på Hantverksgruppen HavsVerks utställning och butik i vackra Kungsviken på Orust under sommaren. Det är vernissage i morgon 10 juli kl 12.00 och sen har utställningen öppet varje dag kl 12-19  till och med den 29 augusti. Även maken, som håller på med silversmide, har sina alster där. Tillsammans är vi INOLA Design (INgrid O LAsse). Det är ca 60 utställare allt som allt och många fina saker att titta på och handla; textil, keramik, smide, glas, silver, trä, skinn, tovat och nu alltså även handstämplade kort (!). Dessutom kan man ta en fika och smaka den bohusländska specialiteten äggost - eller våfflor/glass för den som hellre vill det. Och det ligger alldeles vid havet, med fin badplats i närheten. Väl värt en utflykt om ni är i närheten!

 
UtmaningskortÄnnu ett blått kort. För oss som pysslade på mässan fanns en skissutmaning att börja med och så här blev min tolkning. Inte speciellt fantasifullt, men jag får väl skylla på värmen ... Fågeln  kommer från Tim Holtz-setet Natures Moments som jag äntligen slog till och köpte hos InkyWings och texten hittade jag på reabordet hos Mazzarin. Osäker på fabrikatet - någon som vet?

Mässfynd

Jag fyndade en prickig blomstämpel från Stampendous hos InkyWings på mässan i helgen. Den låg i realådan och kostade bara 20 kronor, så den fick bli min. Här har jag använt den för att göra bakgrunder på två enkla "bra-att-ha-kort". Mer invecklade alster än så räckte inte fantasin och orken till i den tropiska hettan i lördags ...Text: Kortmakaren (från arket "Sirlig vår")Text: Prickiform

Tillbaka där det började

Sommaren 2001 hölls den allra första svenska stämpel- och scrapmässan i Dalarna med InkyWings som arrangör. Som nybörjare i hobbyn var det väldigt lockande för mig att åka upp och det är jag verkligen glad att jag gjorde. På tågresan från Göteborg hade jag sällskap med min nyfunna stämpelkompis Camilla och i Borlänge lånade vi min systers bil och åkte ut till Rälta, denna idylliska lilla dalaby. Själva mässan ägde rum i bystugan och det var totalt ca 15 entusiaster från Sverige och Norge som hade mött upp för helgens arrangemang, som i ärlighetens namn mer liknade en träff än en mässa. Antalet besökare kunde nämligen räknas på den ena handens fingrar eftersom hobbyn fortfarande var ganska ny och okänd. 

Det blev tillfälle att prova på flera nya stämpeltekniker som gav mersmak, men den absolut största behållningen med träffen var att jag lärde känna nya vänner, bl a Lisa, Sara och Gunvor.Här är nästan alla deltagare vid den första minimässan i juni 2001. Själv sitter jag längst till vänster i den mittersta raden. Bilden publicerades också i den amerikanska stämpeltidningen The Rubber Stamper tillsammans med en artikel som hade rubriken "The world's tiniest stamp convention".

(Jag har lånat bilden från Saras blogg och det här inlägget.)


Årets mässa, som numera hålls i Leksand,  var alltså den 10:e i ordningen och även om jag varit med flera gånger sen starten kändes det lite extra roligt att åka just denna gång. Jag hade inte heller några speciella uppgifter i år, så jag kunde lugnt strosa runt och shoppa hos företagen och sitta vid pysselborden i anslutning till mässan. Så värst mycket pysslat blev det nu inte för lördagen bjöd på 30 graders värme ute och inomhus var det förstås ännu varmare. På söndagen något svalare och ett välkommet regn föll på förmiddagen. Det var lite svårt med koncentrationen, trots att vi försökte svalka oss med nyinköpta fläktar från Clas Ohlson och drack litervis med vatten. Sen är jag också en riktig ensampysslare och får sällan till något utanför den egna kammaren, så särskilt förvånad är jag inte. Fyra ynka kort blev resultatet, men jag fick mycket inspiration till fortsatt skapande hemmavid. Jag träffade på flera bekanta i vimlet och det är förstås alltid roligt. Bilder från mässan finns bl a i Elisas blogg.Sara och jag på den sprillans nya ångbåtsbryggan i Rälta, alldeles nedanför Lisas hus. Familjen Nygårds hade mycket generöst öppnat sitt hem för hela 12 (!) övernattande gäster denna helg. Tusen tack för er gästfrihet!Framför oss ligger Österdalälven, blank som en spegel.Min dotter på morgonpromenad på Sjöbotten i Rälta. Så vackert och fridfullt.Ett av korten jag totade ihop på under helgen. Blomma från Tim Holtz (inköpt på mässan) och text från Kortmakaren.

Byteskort

I forumet Stämpelsnack ordnas det emellanåt swappar, dvs byten av stämplade kort. Den senaste swappen hade temat "Sommar" och vi var nio deltagare som gjorde små ATC:er (Artist Trading Cards). Veronika var värdinna och initiativtagare denna gång. Alla skickade sina kort till henne och sedan delade hon upp dem och var och en fick tillbaka en omgång med kort från samtliga deltagare.

Här är mitt bidrag med stämplar från Easer (fjäril och blomma) och Hero Arts (text). Har målat direkt på stämplarna med tuschpennor och sedan sprayat lätt med vatten innan jag stämplade. Tekniken kallas "Falsk akvarell".Länkar till de andra deltagarnas bloggar:

Gunvor
Veronika
Chruss
Sara
Agneta
Louise
Marja
Lena

Tack för era fina sommar-ATC:er!


RSS 2.0