Muffins, anyone?


Jag älskar att baka! Helst matbröd och kanelbullar, men även en och annan omgång muffins blir det ibland. Specialiteten är chokladmuffins à la kladdkaka, med krämigt innehåll. Knepet är att plocka ut plåten precis i lagom tid, även om muffinsarna verkar mer än lovligt "dallriga" och långt ifrån klara. De fortsätter nämligen att gräddas en stund efteråt innan de svalnar och sen blir de perfekta.

Välkomna tillbaka imorgon - då visar jag upp fler bakverk i bloggen!

Hallonmuffins - Inky Wings
Grattis (stämplat flera gånger) - Inky Wings

Underbara tulpaner




Visst känns det fräscht att städa bort julpyntet och ställa en härlig bukett krispiga tulpaner på bordet istället. Lite vår över det hela. Det är nog en av mina absoluta favoritblommor och det speglar av sig på min samling tulpanstämplar, som hunnit bli några stycken under årens lopp!


Tulpaner och prick till bakgrunden - Hero Arts

Lilla Anna

 


Kommer ni ihåg den här lilla tjejen från barnböckernas värld? Blev så glad när jag såg att hon fanns som stämpel. Ännu gladare blev jag förstås när jag hade lyckan att vinna en utmaning på Kortmakarmaran i höstas och priset bestod av just detta motiv tillsammans med Långa Farbrorn och fina matchande papper. Vilken nostalgitrip!

Lilla Anna - Paper Maze
Bakgrund - Hero Arts
Grattis - Inky Wings

Knappar



Jag har ett stort lager av knappar - stora, små, enfärgade, flerfärgade, traditionella, figurformade - men jag använder dem tyvärr sällan. Ändå blir de ständigt fler och jag kan inte förmå mig till att slänga ett plagg utan att först sprätta bort eventuella knappar. Nu har jag bestämt mig för att använda dem mer till mina kort och jag börjar lite "mesigt" med detta kort där jag fäst vanliga skjortknappar i mitten av blommorna. Med en glue dot på baksidan sitter de perfekt!

Blomma - Daisy Bucket Designs

Vinterkompisar



Tänk att snön och kylan kom till Göteborg till slut! Nu har vi haft vinterväder i några dagar och jag längtar redan efter våren ... Fast positivt är förstås att det genast känns betydligt ljusare utomhus. Så värst mycket pysslat har det tyvärr inte blivit sen sist, men jag har flera halvfärdiga kort på skrivbordet som väntar på montering. Snart kommer de i bloggen, så välkommen tillbaka!

Kompisar - Badanka/Kortmakaren

Gullegris


Jag är mycket förtjust i djurmotiven från hÄnglar & stÄnglar och visst är väl den här lilla grisen urgullig? Jag har gjort en bakgrund av en textstämpel från samma företag. En annan alternativ hälsning som passar till motivet är kanske "Grymt grattis!"? Eller varför inte "Svinbra jobbat!"?

Kalaskort



Vad passar bättre till ett födelsedagskort än en tårtpappersbakgrund? Den här stansen från Cheery Lynn är så skir och vacker, men lite knepig att få 100 % lyckad. Får veva fram och tillbaka i min Cuttlebug ett par gånger. Sen har man tusen pyttesmå pappersbitar (från hålen) lite varstans i rummet. Brukar passa på att göra ett par stycken när jag ändå är igång - och sen åker dammsugaren fram!

Flicka och tulpanbukett (två olika stämplar) - hÄnglar & stÄnglar
Bakgrundsblomma - Hero Arts

Knasig katt


Den här skojiga kattstämpeln köpte jag för ett par år sen på Blade Rubber Stamps i London, men av någon anledning har jag aldrig använt den. Det får allt bli ändring på det!

Kattrutor - Inca Stamp

Flygtur



Den här söta hÄngeln har inte varit ute och luftat sig på mycket länge, så jag tyckte att det var dags för en flygtur! Har gjort lite paper piecing, dvs klänningen och mössan är stämplade på prickigt mönsterpapper och sen utklippta och limmade ovanpå ett annat motiv där jag bara färglagt ansikte och ben. Ungefär som en klippdocka.

Flygande flicka - hÄnglar & stÄnglar
Bakgrund - Whimsy Stamps

Pippi-tema



Ett litet flickebarn har kommit till världen och jag tänkte gratulera med en stickad Pippi-mössa. I brist på riktig bebis har min gamla docka Jeanette Antonia Kristina (tjusigt namn, eller hur?) fått agera fotomodell.

Naturligtvis följer ett kort med paketet i morgon när jag postar det. Och vad passar bättre som motiv än just Pippi Långstrump i egen hög person!



Pippi - Kortmakaren
Bakgrund - Penny Black (stämplad flera gånger)

Handledsvärmare


De senaste två veckorna har jag haft sådan otrolig handarbetslust och har mer suttit och klirrat med mina stickor än pysslat med kort. Jag stickar i bussen på väg till jobbet och på kvällarna framför teven eller i brasans sken. När det gäller mina hobbies så är det oftast "allt eller inget" som gäller och hittar jag något kul att sticka eller virka, så nöjer jag mig inte med ett exemplar, utan det blir flera. En vinter stickade jag en massa strumpor, förra året var det virkade sjalar som gällde och nu är det handledsvärmare i mängder. Det blev liksom årets julklapp för min del och jag har fortsatt produktionen även nu in på det nya året. På bilden är det par nummer 13 och 14 som visas - samma modell på alla. Ett alldeles lagom stort handarbete, man hinner liksom inte tröttna.

Jag stickar i alpackagarn (Drops Alpaca) och lägger upp 52 maskor på strumpstickor 3. Sen stickar jag resår en rät, en avig i 15 cm och avslutar med 12 varv slätstickning innan jag maskar av. Då blir det en krullkant som viker sig snyggt inåt.

Ränder


Saras dotter är 9 år, men scrappar redan som ett riktigt fullblodsproffs! Men så var hon ju också på sin första stämpelmässa när hon bara var några dagar gammal och har vuxit upp med hobbyn. När vi sågs i veckan stämplade hon upp denna randiga remsa, men tyckte inte att den passade riktigt i färg till den LO hon höll på med. Då lade jag beslag på remsan istället! Det blev ett kort med utstansade blommor och blad, som kan kompletteras med en passande text senare.

Ränder - Hero Arts

Januaribröllop


Här är det andra beställningskortet som jag fick klart under pysselonsdagen med Sara. Önskemålet var att kortet skulle gå i naturfärger och det fick gärna finnas med ett hjärta av något slag. Jag snodde ihop ett hjärta av ståltråd som jag fäste med en tunnare tråd genom två små hål upp- och nertill och tvinnade ändarna på baksidan. På så vis blev monteringen nästan osynlig. Jag är dålig på att använda de söta pappersrosorna som jag har en uppsjö av, men på ett bröllopskort som detta tyckte jag att de passade bra.

Notbakgrund - Stampington
Bokstäver - Making Memories (magnet)
QK-blad

Vinterfågel



The Greeting Farm har inte bara motiv med knubbiga flickor och pojkar, utan även lite annat smått och gott. Ett set med tre fåglar inhandlades på en mässa för ett par år sen och jag tycker jättemycket om dessa stämplar. Här är en av de små pippifåglarna i ett vinterlandskap - så annorlunda mot hur det ser ut i verkligheten i januari 2012 här på Västkusten. Men idag skiner solen och vi har i alla fall lite rimfrost på taken.  Fick akut putsa köksfönstrena som såg bedrövliga ut efter alla stormar den senaste tiden, så nu ser jag ut också!

Vintertext - InkyWings

Asta Viola



Igår var vännen Sara här och vi fick en härlig pysseldag. Det är verkligen roligt att pyssla tillsammans! Själv var jag inte så kreativ som jag hade önskat utan virrade mest runt och letade efter grejer ... Jag hade i alla fall två konkreta beställningar att ta itu med och de båda korten blev klara plus ett par till, så jag är nöjd. Först ut i bloggen är ett dopkort till en liten tjej.

Igelkott - Penny Black
Banderoll - hÄnglar & stÄnglar
Bokstäver - Okänt fabrikat
Rutig bakgrund - Hero Arts

Nytt år - nya tag!



Sådär ja! Nu är vi över på andra sidan nyår och jag lämnar julkorten bakom mig. Längtar efter att göra kort som inte är så årstidsberoende. Här har jag testat en teknik som jag varit nyfiken på länge. Färgade in hela ytan på ett vitt papper med brayer och regnbågsdyna. Stämplade sen bladbakgrunden med ofärgad dyna och embossade i clear EP. Slutligen arbetade jag in färg från svart distressdyna med ink blending tool. Bakgrunden blev då svart medan löven behöll sin färg. Det blev en ganska dramatisk och spännande effekt. Här är en närbild:



Bladbakgrund - Hero Arts
Text - October Stamps

RSS 2.0