HöstlandskapDen här stämpeln från Stampendous är så tacksam att jobba med. Det är bara att variera med nyanser efter årstiden. Just nu målar jag förstås trädet i höstfärger och har förstärkt känslan med några utstansade löv.

Bara några få timmar kvar nu till helgens mässa Papperskraft i Partille!

Skymning på savannenDen lilla stämpeln med "Africa" hittade jag för länge sen i en realåda någonstans. Just då kändes den av någon anledning helt rätt, men sen har det aldrig blivit av att jag använt den. Inget särskilt ovanligt när det gäller mig ... Så en dag fick jag syn på det här tjusiga kortet hos min ständiga inspiratör Biggan och då fick jag en idé. Med varma distresser fick jag till den här färgklicken.

Textstämpel från October stamps, träd från The Rubbernecker Stamp Co och cirkel från InkyWings.

VännerJag är verkligen en riktig hamster och sparar på alldeles för mycket, men ibland hittar man faktiskt små guldkorn bland grejerna. När jag rensade mina pärmar i pysselrummet i helgen fann jag t ex kursprogrammet från Arkivet som fick mig in på den här hobbyn. Nästan på dagen 10 år har gått sen jag gick min första stämpelkurs. Så här står det i programmet:

1 oktober 2000
Nybörjarkurs -  Vi går igenom och provar de olika materialen: Stämpeldynor, pennor och embossingpulver.

Att jag anmälde mig dit var nog ett av de senaste årens bästa beslut. Förutom en underbar hobby är jag så glad för alla go'a vänner jag träffat! En av dem ska förresten få det här kortet ;-)

Ugglan kommer från Bo Bunny, samma set som trädet i förra inlägget. Kanten har jag gjort genom att maska en ruta i mitten och sen stämpla runt om med en rolig trädstämpel från Hero Arts och färg från Distressdynan "Crushed Olive". Därefter några svep med min Ink Blending Tool. Textstämpel från InkyWings och utstansade löv från Punch Bunch. Extra påklistrade "skoj-ögon" tyckte jag passade bra.


TrädtrioHöstigt värre idag - regn och rusk! Håller på och städar i hobbyrummet, detta ständigt pågående projekt. Alltid finns det någon vrå man kan organisera lite bättre än förut och sen har jag liksom ingen ro att pyssla om det är för rörigt. Alltid hittar man någon stämpel som fallit i glömska, till exempel det här roliga trädet från Bo Bunny, som jag köpte hos InkyWings på förra Papperskraft-mässan - nästan precis ett år sen! Det är ett roligt set där man stämplar stammen och kronan var för sig. Här har jag dessutom skojat till det lite extra genom att stansa ut kronan med Spellbinders och fäst ovanpå. Ränderna i marken är också det en stämpel - från InkyWings. Därifrån kommer även texten. Molnbakgrunden har jag gjort själv med maskningsteknik och svampmålning.

Apropå Papperskraft - nästa helg den 2-3 oktober är det dags igen. Ses vi i Partille?

Ljus från ovanHär har jag lekt med ljus och skuggor och tagit ut svängarna rejält. Stämplade i brunt och grönt och kvistarna i fokus är dessutom embossade. Läste någonstans att man kunde färga in stämpeln i två steg; först Watermark-dyna och sen t ex Adirondack-dyna innan man embossar det hela med clear EP. På så vis kan man få precis rätt nyans på sitt motiv. Den metoden funkade fint kan jag berätta!

Bakgrunden är färglagd med distresser i olika nyanser och vissa partier är förstärkta med vit penna. Kvisten kommer från Tim Holtz och det underbara setet "Nature's moments". Den lilla texten från October Stamps är ett loppisfynd som jag verkligen har använt mycket!

GulligullFick frågan om jag kunde göra ett kort till ett litet nyfött flickebarn och då blev det den här rosa skapelsen. Jag ville gärna ha kortet lite extra gulligt och plockade fram blommor och andra dekorationer, men det blev ganska "rent" till slut i alla fall. Brukar bli så när det gäller mig. Hur som helst blev det godkänt av beställaren och det är ju huvudsaken. Barnvagnen kommer från hÄnglar & stÄnglar och bebisen hör hemma i Kortmakarens sortiment. QK-bokstäver Katie Skinni Mini.

SkördetidI PRICKIFORMSs designteam utmanar vi varandra med jämna mellanrum för att få tillfälle att prova nya tekniker och skapa efter givna förutsättningar. Höstens första utmaning höll jag i och det gällde där att göra ett kort på temat "skördetid". Inga färdiga mönsterpapper fick användas utan bara stämplar rakt igenom.

Så här såg mitt inspirationskort ut och inuti kortet fanns det ett litet budskap.Kolla in DT-kompisarnas bidrag till min utmaning här!


Guldäpplen

Jag är precis hemkommen från en söndagspromenad i blandad väderlek; regn och sol om vartannat (mest regn!). Men det är hyfsat milt och septemberluften frisk och klar. I många trädgårdar dignar fruktträden av plommon och äpplen. Tyvärr verkar det inte vara många villaägare som tar tillvara sin rikedom. Det hör kanske inte till vanligheterna att man hinner eller kan koka äppelmos och plommonmarmelad nu för tiden. Egentligen skulle jag vilja knacka på och fråga om man får plocka med sig lite frukt, men jag törs inte ...

Dagens kort är i mustiga höstfärger och jag har dekorerat med guldiga halvpärlor - visst ser det nästan ut som guldäpplen!Stämpel från Penny Black.

FullmåneDet här kortet har lite "Stampscapes-känsla", men trädstämpeln kommer denna gång från All Night Media. Jag har utgått från ett vitt papper. Stansade ut en cirkel från en Post-it-lapp och använde som mask, färgade sedan in bakgrunden med blå dyna med hjälp av en brayer (gummiroller). Slöjorna framför fullmånen fick jag till genom att skrynkla ihop lite plastfolie som jag duttade med färg från dynan - en teknik som jag läst om för länge sen och äntligen fick testa. Marken framför träden är målad med svamp.

Det är kul att bygga landskap!

GranskogJag fick en plötslig lust att plocka fram mina Stampscapes-stämplar igen. Ibland är det långt mellan varven. Nu märker jag att" landskapsstämplandet" börjar bli på modet igen och jag har sett de underbara stämplarna hos ett par olika svenska företag. Bl a InkyWings har sedan länge ett bra urval. Dessutom kan man numera köpa omonterade motiv, vilket gör att man får fler för pengarna. 

Den här scenen har jag byggt upp med tre olika motiv; en rad med granar, himmel och fåglar. Har stämplat granarna först med blått och sen ett par gånger med grönt utan att färga in stämpeln emellan för att få olika nyanser av samma färg. På så sätt blir det djup i bilden. Till sist gick jag på kanterna med min Ink Blending Tool, mer regel än undantag nu för tiden ;-)

Höstfärger

Jag har i samlingen några frimärksstämplar med olika motiv från Hero Arts och så här kan man använda dem på höstkorten.

Ett frimärke ...... eller flera i hög?Krackeleringsbakgrund från Son Light, prickstämpel från Stampin Up och bokstäver från Inkadinkado. Kanterna är infärgade med mina favoritfärger bland Distresserna; Wild Honey och Rusty Hinge.

På min lediga onsdag hade jag turen att hitta en hel spann med gula kantareller - skogens guld!Och så fick jag träffa mysiga katten Zingo!En härlig dag! Märker ni vad bilderna i dagens inlägg är färgkoordinerade ;-)
Löv i rutor

Jag faller oftast för det enkla, stilrena och sparsmakade inom kortmakeriet. När jag såg det här vackra kortet i Biggans blogg blev jag så inspirerad och ville gärna försöka mig på en egen tolkning. Det blev två snarlika kort med små lövstämplar och text från Hero Arts. Rutorna har jag stansat ut med QK-tången.

Vanligtvis gör jag kort som är 14,8 x 14,8 cm, men dessa kort är betydligt mindre och mäter bara 9 x 9 cm i kvadrat. Fotona tog jag strax innan kl 20 ikväll, det var i sista stund innan mörkret föll. Det märks att sommaren sjunger på sista versen. 

Jag passade på att fixa lite passande stämning i bloggen med lövbanner och mustiga färger, tyckte det var dags. Välkommen härliga höst!

Boxkort

Ett boxkort (box card) är en fiffig vikning som ger ett mervärde till kortet i och med att det också blir en "gömma" för en liten present, ett brev eller bara en stämplad hälsning. Ska erkänna att jag övat ett tag med hjälp av olika instruktioner på nätet, både i skriven form och som video, men nu sitter det! Som med alla vikningar gäller att man är noga och så exakt som möjligt för att det färdiga resultatet ska bli bra.En "gördel" av papper håller vikningen på plats. Textstämpeln kommer från InkyWings.

Extra rolig effekt blir det om man använder ett papper med olika mönster på fram- och baksidan.Det är lättast att vika detta kort om pappret inte är alltför tjockt. Öva gärna på vanligt kopieringspapper.Hur man viker ett boxkort kan man se här på Tesa Prickiformar och jag hittade även en utmärkt steg-för-steg-instruktion här. I den senare filmen visas två varianter på vikning; en där man använder sig av exakta mått och en där man viker fritt utgående från mittpunkten på pappret. Just detta funkade allra bäst för mig och jag har använt denna metod när jag vek det här kortet.

Lycka till!

Red and blue

Vill dela med mig av lite sommarkänsla i september. Här har jag använt en stämpel med marint motiv från PSX och gjort nästan identiska kort, men med olika färgställningar. Hör ni vågskvalpet?
Amerikansk solros

Jag har handlat en och annan pysselpryl på eBay genom åren, men nu för tiden blir det ganska sällan. Fick mig dock ett ryck härom veckan och surfade runt på sidan efter en fin solrosstämpel som jag ville komplettera samlingen med. Hade lite funderingar på hur jag ville att blomman skulle se ut. Och det fanns många varianter! Helt plötsligt var den där, den perfekta solrosen, så jag chansade och lade ett bud. Det gick hem och priset hamnade på ynka 2,99 dollar, alltså ca 22 kr. Rena fyndet! Sen att portot gick på ungefär det dubbla är en annan historia, men ändå tycker jag att jag kom väldigt billigt undan för en så fin monterad stämpel.

Nu har den vackra stämpeln från Rubber Stampede landat här hos mig efter sin långa resa från Illinois, USA. Så här blev det första kortet:Runda bokstavsstickers inhandlade på Scrap & Hobby.Vacker fjäril från Hero Arts.


Underbara PRICKIFORMNu har PRICKIFORM-bloggen vaknat till liv igen efter några veckors sommaruppehåll och vi i designteamet är i full gång att skapa nya alster. Uppdatering var och varannan dag, så kika in och bli inspirerad! Dessutom kommer det emellanåt nya fiffiga tips och trix på parallellbloggen Tesa Prickiformar - också väl värt ett besök!

Det här är ett beställningskort som jag gjorde till en tjej som fyllde jämna år och blev överraskad med ett spa-besök av sina väninnor. Jag fick fria händer och tyckte att den härliga Prickiform-stämpeln Underbara badkar passade fint in i temat, så den fick det bli. Det finns många roliga motiv i kategorin "Underbara damer". Det är så befriande med dessa glada tanter i sina bästa år som verkligen njuter av livet. Svamputflykt, motorcykelåkning, kafferep, sparktur - ja, det finns inga gränser för vad Rut och Siv hittar på. Gulliga barnmotiv i all ära, men till en mogen dam passar dessa stämplar så otroligt mycket bättre. Alfabetet är QK Chandellier och den prickiga bakgrunden kommer från Hampton Art Stamps.

September

En av årets vackraste månader är här - september - med sin härliga blandning av sommar och höst. Fortfarande kan dagarna vara soliga och varma, men ändå är luften friskare och klarare på något sätt. Kvällarna kommer allt tidigare och då känns det mysigt att kura inomhus. Vardagen har kommit ikapp och jag har tyvärr varken hunnit eller orkat pyssla så mycket sen jag började jobba efter semestern. Tar mig ändå en vända in i pysselrummet varje dag, plockar med mina grejer och fantiserar om allt jag vill prova på när jag får en stund över.

Ett vackert collage från Carin Anderson har kommit till användning igen.Snäckan är stämplad en extra gång på separat papper, klippte sen ut den och embossade hela ytan med klart EP och en aning glitter i. Fäste den ovanpå huvudmotivet med distanskuddar för 3D-effekt. Konstaterar att jag numera nästan alltid färgar in kanterna med min blending tool, det har blivit som en rutin. Hade svårt att få det jämnt och snyggt i början, men övning ger färdighet.Den senaste veckan har virknålen gått varm, det har passat fint att kunna vara lite "nyttig" när jag suttit i mitt soffhörn och slötittat på tv ett par timmar om kvällarna. Av Camilla fick jag tips om en ergonomisk virknål som skulle vara riktigt bra och jag köpte raskt tre olika storlekar (finns bl a här). Jag har handarbetat mycket i mina dagar, men dessa underbara nålar gav virkningen en helt ny dimension. Jag kan varmt rekommendera Clover-nålarna!

Här är ett litet smakprov på veckans virkprojekt - blommor i gräset - jag kommer att visa mer så småningom.Jag är helt överväldigad av alla positiva kommentarer jag fick på mitt förra inlägg om maskningen. Tusen tack, det värmer mitt hjärta och jag är så glad om jag kunnat inspirera andra. Har du testat denna teknik på något kort eller LO, så låt mig veta och visa gärna resultatet. Skulle vara kul att se! Det har t ex Elwa gjort - kolla in hennes fina tag!

RSS 2.0