Ljusare tider

Jag har gjort årets bästa investering till pysselrummet - ett dagsljuslysrör! För dryga hundralappen kunde jag byta ut det vanliga lampskenet över arbetsbordet till ljus motsvarande kl 12.00 en mulen julidag. En enorm skillnad! Färger kommer fram på ett helt annat sätt och det är mycket behagligare för ögat att arbeta i detta naturliga ljus. Dessutom går det numera alldeles utmärkt att fotografera inomhus på kvällen.

För er som undrar heter lysröret Osram L 30W/965 Biolux och lär enligt säkra källor ge det bästa dagsljuset.

Idag på nyårsafton har vi haft en alldeles strålande solig vinterdag med dryga tio minusgrader och gnistrande snö. Ungefär som på kortet nedan.Stämplar från All Night Media (träd) och Prickiform (text). Kortet är fotograferat utan blixt i nytt lampsken kl 17.45 idag!

Tack till er som tittat i min blogg under 2009 och för alla vänliga kommentarer! Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er och varmt välkomna tillbaka 2010!

/Ingrid


Mellandagsrea

Som så många andra har jag haft en ledig måndag idag och jag har passat på att spana in mellandagsrean. Först åkte jag en tur in till stan (Gbg) och gjorde ett par hastiga fynd i klädväg. Fortsatte sen till Floda, där Kortmakaren erbjöd generösa 50 % rabatt på hela sortimentet i butiken - det gick ju bara inte att motstå! Hade i förväg skrivit en önskelista på vad jag skulle handla och fick tag på nästan allt jag hade tänkt mig plus lite till som frestade när jag väl var på plats ... Hörde någon klok människa som sa att "det är skillnad på att behöva något och att bara vilja ha" och det stämmer ju. Själv har jag för länge sen passerat gränsen för vad jag "behöver", men lika barnsligt glad är jag när jag shoppat nya saker till min hobby.

Dagens kort har en ormbunkskvist från Hero Arts som huvudmotiv, embossad i koppar-EP. Just stämplar med blad och löv är favoriter som jag har samlat på mig många av under årens lopp, ändå utökas samlingen emellanåt. Bakgrundstexten kommer från samma företag.


God fortsättning!

Sådär ja, nu ligger julen bakom oss för den här gången. Vi har haft det väldigt bra med lata dagar då vi gjort vad som fallit oss in och för min del har det inneburit en liten paus från hobbyverkstan. Jag har nämligen fått ett nyvaknat intresse för min gamla hobby virkning och stickning, vilket inneburit att jag tillbringat många timmar i TV-soffan med garn och stickor/virknål. Faktiskt riktigt roligt och mycket avkopplande.

I går kväll fick jag åter inspiration att sätta mig vid pysselbordet, där jag började med att plocka bort julstämplarna som genast känns väldigt passé. Med radion som gott sällskap gjorde jag i rask takt en omgång enkla "bra-att-ha-kort" med blommor i klara färger, bl a dessa två med motiv från Hero Arts.


Vinterugglor

Årets julkortstillverkning går nu in på upploppet. Lyckades posta merparten av korten med julfrimärke i onsdags, men det får ändå bli en omgång som skickas med vanligt porto efter helgen. Trots att det blivit en del nattsudd i veckan hann jag inte få klart alla. Känns bekant på något vis. Konstaterar ännu en gång att jag skulle ha börjat med julkorten lite tidigare, men har svårt att komma i rätt stämning i oktober, så är det bara. Förhoppningsvis kommer alla korten fram innan jul.

Som omväxling till kortmakeriet har jag dekorerat tändsticksaskar, bland annat dessa tre i "mellanstorlek" med vinterklädda ugglor. De finns med i ett clearstamps-set från Hero Arts som heter "Owl Christmas".God Jul-texterna kommer från October Stamps (längst till vänster) och Arkivet.

Nu har vintern kommit på allvar hit till Västkusten och det är trevligt med lite snö på marken, minusgrader och hög och klar luft. Kanske kan man hoppas på en vit jul?

Egentillverkade askar

Det var så roligt att vika askar på Kortmakarens mara i november och en och annan sådan har det blivit även här hemma. Nu har jag provat att göra en lite enklare variant med hjälp av min Top Score Multiboard - en mycket användbar bigmall för kort och askar som jag köpt hos InkyWings. Så otroligt smidigt att kunna få till en ask utan att behöva mäta någonting alls. Det är också jättelätt att få locket precis så mycket större som behövs för perfekt passform. Bara att följa skårorna med ett falsben.

Dekorerade locket med en bakgrundsstämpel från Hero Arts och embossade i silver innan jag limmade ihop asken.

Gjorde också ett matchande kort med vinterkrans från PSX. Lite glitterlim på bären som extra effekt.

Ikväll har jag varit hos Kortmakaren i Floda på "mysig måndag", ett kvällsarrangemang som återkommit varje vecka under hösten. Alla besökare som ville fick pröva på att göra en presentpåse för skumtomtar, dekorera eget omslagspapper och stämpla på servetter och disktrasor. Glögg och pepparkakor därtill - hur trevligt som helst!


Tomten är på väg!

Inspiration till detta julkort har jag fått från en stämpeltidning jag tittade i och så här blev min variant. För att få till månen stansade jag ut en cirkel från en Post It-lapp som jag sedan fäste på det vita pappret som en mask och sen duttade jag på blå färg med svamp och en speciell bakgrundsstämpel från Stampscapes. Den ser ungefär ut som ett päron (!) med massor av små prickar. Tittar man noga på kortet går det att se strukturen. Därefter gjorde jag tvärtom, dvs täckte allt utom månen och färgade in rundeln med gul dyna.

Tomte med renar - Stämpelboden
Granar - Stampscapes
Text - Magnolia


Fler askar

I går kväll var jag på stämpelträff och som vanligt för min del blev det "mycket snack och lite verkstad". Förvisso brukar jag alltid plocka med mig massor med pysselutrustning, men jag har svårt att få till något färdigt på plats. Konstaterar igen att jag är allra mest produktiv hemma på kammaren i min ensamhet och med allt jag behöver inom räckhåll. Men vi har väldigt trevligt på våra träffar och inspirerar varandra!

På träffen fick jag i alla fall förberett mina personliga julkort och så dekorerade jag några tändsticksaskar. Här är ett par askar i lagom "mellanstorlek" som jag till sist fick tag på. Tack Lenislenis för inköpshjälp!

Stämplarna kommer från October Stamps (tomte och änglacollage) och Stampin' Up (gran). Den söta tomtenissen passade perfekt i storlek på en liten ask, där jag först hade stämplat en julbakgrund (även denna från October Stamps).Jag gillar verkligen texten med uppradning av julens alla godsaker. Och typsnittet är så läckert!


Julgransprydnad

Skulle man tillfälligt tröttna på att göra julkort kan man ju alltid alternera med att fixa annorlunda dekorationer till granen - som denna till exempel.Ska erkänna att just detta alster har ett par år på nacken, men eftersom jag inte riktigt haft tid och möjlighet att ägna mig åt kortmakeri den senaste veckan kör jag med lite återvinning i bloggen.

Ängeln och stjärnorna kommer från Angi B/InkyWings.

Dagsljus

Dagsljus är verkligen en bristvara så här i december. Det gäller att ta ett snabbt beslut om man ska hinna ut och promenera innan skymningen faller. Vi hade ett par frostiga dagar i början av veckan, men nu är det gråväder och några plusgrader som gäller igen. Typisk göteborgsvinter, man får i alla fall vara glad att det inte regnar.

Tack för alla snälla kommentarer om mina Spellbinder-kort som jag visade i ett tidigare inlägg! De är riktigt roliga att göra och idag blev det ett till av bara farten. Var tvungen att testa mina nya "Inverted Circle"-dies, det är det röda som sticker fram bakom cirkeln. Kunde inte låta bli att göra en hålkant med Japanese Screw Punch, det är så himla lätt att stansa med den att det riktigt kliar i fingrarna att fixa hålmönster både här och där.

Stämpeln kommer från PRICKIFORM.

Ha en skön fortsättning på Andra Advent!


I min brevlåda ...

... fann jag härom dagen ett oväntat och alldeles underbart KAOS-kort från Hobbydraken. Jag blev så otroligt glad för detta och för att jag kunnat inspirera någon med mina kort och min blogg. Ett stort och varmt tack!KAOS = Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje

KAOS är en levande logga som sänds till någon man uppskattar och istället för att skicka den digitalt skapar man riktiga kort/scrapverk och skickar med posten. Den som får denna utmärkelse ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awarder till några som de uppskattar. Awarden heter KAOS oavsett vem som gjort dem och ens egen stil och specialiteter ska finnas med. Varje award ska ha formatet 10 x 15 cm, innehålla titeln KAOS och skaparens eget namn. Man kan också fota/scanna awarden och blogga om den. På så vis blir awarden ett digitalt minne, men också något fysiskt mottagaren kan spara och titta på.


Vinter i bloggen

... och utomhus också för den delen. Runt nollstrecket idag och det var skönt att ha varma och go'a vantar på sig när bilrutorna skulle skrapas innan hemfärd från jobbet. Brrrr!Höstfärger är visserligen mina favoriter, men nu kände jag ändå att det var dags att klä bloggen i vinterskrud - vad tycks?

RSS 2.0