Borde göra julkort ...

... men det ploppar upp lite andra idéer som jag vill testa istället.På Kortmakarmaran för en dryg vecka sen fick jag mycket inspiration och det var så roligt att träffa nya pysselkompisar. Eleocharis gjorde många fina kort på träffen och ett av dem fastnade jag lite speciellt för. Här har jag helt fräckt härmat upplägget på hennes fina kort och gjort en egen variant. Man stämplar en snirklig bakgrundsstämpel med ofärgad embossingdyna på mönstrat papper och embossar i clear. Färgar sen in hela bakgrunden med svamp och färg från en dyna, Distress (Spiced marmelade) i mitt fall. Då framträder mönstret lite lagom och det blir en spännande yta att dekorera. Här har jag använt QK-alfabetet Chemistry och utstansade blommor och blad. Bakgrundsstämpeln heter "Scroll background" och kommer från Penny Black.

Efter några dagar med minusgrader är det blidväder igen. Har passat på att putsa alla mina fönster så det blir fint till helgen när det är dags att plocka fram adventsljusstakarna. Kan väl säga som så att fönsterputsningen var välbehövlig efter höstens stormar ... nu kan man helt plötsligt se ut genom rutorna igen!

Blogg Candy

Inkido har så otroligt vackra stämplar och nu delar de ut Blogg Candy - klart man hakar på!

Kika in i deras blogg, där finns massor med härlig julinspiration!

Dopkort och loppisrapportHärom dagen fick jag en beställning på ett dopkort till en liten gosse. Gulligt skulle det vara och då tyckte jag att den här igelkotten från Penny Black passade bra. Har använt QK-alfabetet Katie Skinni Mini till bokstäverna.

Loppisen i Floda idag blev en lyckad tillställning och fler än förväntat tog sig en avstickare från söndagspromenaden och tittade in till oss. Jag fick kanske inte sålt så mycket av mina grejer som jag hade hoppats, men vi tror på idén och det blir alldeles säkert en repris till våren. Lite mer reklam gör nog susen. Passade förstås på att handla lite av de andra säljarna, så antalet prylar gissar jag blev plus/minus noll för min del. För en dryg hundring fick jag ett nytt scrapbookingalbum, ett set med bokstavsstämplar, en CB-die, en stämpel och 10 mönsterpapper - tycker jag gjorde riktiga fynd!

ShakerkortDet var länge sen jag gjorde ett shakerkort, men idag fick jag lust att ge mig på det igen och det var riktigt roligt. Motivet kommer från Penny Black och jag har dekorerat kortet med självhäftande blingstenar.

Nu ska jag ägna resten av dagen åt att sortera och prismärka stämplar och tillbehör som jag plockat undan för att sälja på loppisen i Floda i morgon. Har fått ihop en hel låda med blandade grejer och jag hoppas bli av med en det mesta. Bor ni i trakterna och känner för en liten söndagsutflykt, så varmt välkomna!


Loppis!

Söndagen den 23 november kl 13-16

  

Samlingslokalen, Tranbärsvägen 24-46 i Floda


Man samlar lätt på sig mycket
material i den här hobbyn ...


Vi är några pysselmänniskor
som rensat ut förråden
med sådant som vi tröttnat på
eller av någon anledning
inte har använt.


Totalt är vi 10 säljare.


Välkommen att fynda stämplar och
tillbehör - både nytt och begagnat!


Sara/Sagam

Ingrid/Inola


Kortmakarmara

I går hade jag en heldag i Kortmakarens sprillans nya lokaler i Floda då de anordnade sin allra första stämpel/scrapmara - 12 timmars pyssel non-stop. Det var en av de roligaste dagarna på mycket länge! Ett helt igenom fantastiskt arrangemang, med innehållsrikt välkomstpaket, generösa erbjudanden, utlottningar av stämplar, dies och tillbehör, utmaningar med fina priser och inte minst alla dessa trevliga och inspirerande människor som var med. Jag är egentligen ingen "gruppysslare" utan skapar allra helst i ensamhet på min kammare med allt inom nära räckhåll. Brukar därför nästan aldrig komma hem från träffar med några färdiga kort, men den här gången blev faktiskt ett undantag. Utmaningar med givna förutsättningar och fasta inlämningstider är inte så dumt, för det gav mig en kick att komma igång. Dessutom kändes det som om jag för en gång skull hade lyckats ta med mig "rätt" grejer i packningen. Under dagen var det 10 utmaningar och jag hängde med på de allra flesta och gjorde dessutom ett par extra kort. Här kommer resultatet:


Granar: Hero Arts


Tomteflicka: Kortmakaren


Tomte: InkyWings


Hjärteflicka: Kortmakaren


Träd: Hero Arts


Bagarpojke: Kortmakaren


Snögubbe: Eureka Stamps
Text: Kortmakaren


Tack Kortmakaren och alla deltagare för en underbar dag!

Snöflingor och smideshjärtaSnöflingan från PSX är embossad i clear EP och sen har jag lagt på Metallic Rub-Ons för att få lite lyster. God Jul-cirkeln kommer från InkyWings. Det är svårt att fotografera korten nu under den mörka årstiden när man nästan får ha lampan tänd inomhus även  dagtid. Färgerna blir inte riktigt så som de är i verkligheten. Bäst är annars förstås utomhusljus. Jag har mer och mer gått ifrån scanningen eftersom jag ibland har 3D-effekt på korten och kanske dekorationer som är lite tjockare och då vill det gärna bli suddigt.

Igår kväll gjorde jag något riktigt roligt som är så långt ifrån min vanliga pappershobby som man kan komma. Konstföreningen på mitt jobb arrangerade en prova-på-aktivitet som den här gången var järnsmide. Vi samlades hos MR Konst & Smide och efter en kort teorigenomgång fick vi välja om vi ville smida en krok, en spik eller ett smycke. Jag bestämde mig för att göra ett hjärta att hänga om halsen.

Jag kan jag väl säga som så att järnsmide ser mycket lättare ut när man studerar en van smed i arbete än vad det är när man själv ska försöka ... Man utgår i alla fall från en lång järnpinne som man formar steg för steg. Det var många omgångar värmande, hamrande och böjande i den varma smedjan innan jag blev klar med det här hjärtat, men jag känner mig mycket stolt över resultatet!

En annan tomtenisseHär har jag testat samma upplägg som ett tidigare kort men bytt ut granar och tomte till andra fabrikat. Denna härliga snötyngda gran kommer från Inkido och tomtenissen är från October Stamps. Samma Magnolia-text som på förra kortet. Himlen har jag färgat blå med en svamp som jag duttat i Adirondack-dyna (Stonewashed). Färgade också kanterna på det rivna pappret så det ska se ut som skuggor i snön, men jag ska nog ta en något ljusare nyans nästa gång ...

Snirkliga kort"Flourishes" heter en set med clearstamps från Rhonna Farrer som jag har använt på två kort idag. Den orange bakgrunden har jag fått till med gul och röd Distress-refill som jag droppat på ett teflonark och sedan dragit runt pappret i. En aning kladdigt, men det blir färgglatt och fint när det har torkat. Förutom "snurklorna" har jag stämplat med en stor prickig bakgrundsstämpel i brunt. Den vackra texten kommer från Inkido.En annan "snurkla" från setet, nu på ett färdigt mönsterpapper. Den rara lilla flickan är en fotostämpel från Stampsmith. I mitten på pappersblommorna har jag fäst vita halvpärlor. Texten kommer från Ateljé Lektyg & Hantverk och är en av mina favorit-grattisstämplar just nu - och då har jag ändå ett antal att välja på ;-)

Ber om ursäkt för att korten är lite mörka, man kan säga att det har varit brist på dagsljus idag - mulet och grått hela dagen.

Scrappat kortIbland är det kul att knåpa ihop kort utan stämpla så mycket. Här fick jag användning av en av alla små band- och garnstumpar som jag samlat på mig och varit dålig på att använda. Tänk vad man gör många fynd när man går igenom förråden! Den enda lilla textstämpeln kommer från Ateljé Lektyg & Hantverk. Inspiration till kortet har jag fått från Deleesia som gör så fina grejer.

Endast tomten är vaken ...... och så Inola vid pysselbordet! Karlavagnen är precis slut och nu har nattradion tagit över. I natt pratas det förstås mycket om USA-valet, men hur spännande det än är så ska jag snart släcka ner och gå och lägga mig. Bara några rader i bloggen först. Även kvällens kort går på temat jul. Den här lilla söta tomtenissen kommer från InkyWings. Granarna i bakgrunden är från Stampscapes och texten är Magnolias.

Börjar om från början

Äsch, jag får inte ordning på bloggen, så jag börjar om från början med en standardmall så länge. Får fixa med färger och header en annan dag istället.Ett julkort har det blivit idag. Håller på och går igenom pysselrummets alla skrymslen och vrår för att rensa ut stämplar och tillbehör som jag inte använder. Jag och kompisen Sara anordnar nämligen en loppis med stämpel/scrap-tema i Floda den 23 november och då blir det tillfälle att sälja lite grejer eller kanske byta till sig något annat istället. Efter drygt åtta år med den här hobbyn har jag hunnit samla på mig en hel del kan man väl säga utan att överdriva ... Den här stämpeln från PSX hörde till dem som av någon anledning aldrig använts och låg därför i riskzonen för att hamna i "loppislådan". Men jag gav den en chans till och när jag målat motivet tyckte jag faktiskt att det var riktigt fint, så den får stanna hos mig ännu ett tag. 

Bokstäverna är från det nya QK-alfabetet "Moonlight".

Frostig höst och bloggproblem

Här i Göteborg har vi haft ett par riktigt kalla höstdagar och -nätter med flera minusgrader och de blommor som eventuellt var kvar i rabatterna strök genast med i kylan. Ingen snö ännu i alla fall och det får gärna vänta ännu ett par veckor. Härom dagen var jag ute på en långpromenad i omgivningarna och njöt av den höga, klara luften och alla vackra färger.  

Hade tänkt sitta vid pysselbordet ikväll, men hamnade istället framför datorn med förhoppningen att jag snabbt och lätt skulle kunna justera ett litet utseendeproblem på bloggen. Sen jag bytte till höstdesign på sidan har huvudet/bilden med bloggens namn betett sig lite konstigt och jag kan inte komma på hur jag ska rätta till det. På förstasidan ser allt bra ut, men klickar man på tidigare inlägg, så kapas liksom nederkanten av bilden och marginalerna trycks ihop. Efter en riktig djupdykning i bloggens stilmall, sökning på Internet, konsultation av bloggande vänner och åtskilliga timmar senare har jag fortfarande inte fått rätsida på det hela ... Mycket irriterande. Har ju förstås utgått från en färdig mall från början, men vill ogärna börja om från ruta ett igen. Är det händelsevis någon som läser detta som har något tips, så tas det tacksamt emot.

Ha en bra vecka!

RSS 2.0