Med höstlöv som stämpel


Tipsar idag om ett annorlunda sätt att göra spännande höstbakgrunder. Man färgar helt enkelt in riktiga löv med distresser och sen stämplar med dessa direkt på papper.

Så här ser det ut i närbild:


Är det inte fiffigt, så säg?
 
Blomstämpel: Penny Black
Woohooo!

 
Jag prenumererar på det förträffliga brittiska stämpelmagasinet Craft Stamper och det är fest varje gång ett nytt nummer dimper ner i brevlådan. Man kan säga att 90 % av de kort som publiceras tilltalar mig i stilen och här finns massor av inspiration till eget skapande. Ofta bir det bara att jag härmas till en viss del, men när jag såg det här härliga ugglekortet kunde jag inte motstå att sno hela idén.
 
Så här blev min tolkning:
 
 
Trädstammarna är ritade på fri hand och sen har jag skurit ut en ruta i kortet. Bakgrunden med månen är maskad med distressfärg. Får väl erkänna att jag misslyckades lite med ett av hörnen, så det fick jag kamouflera med en ram :) Härliga ugglan kommer från Gummiapan (men denna gång kapade jag benen på honom).
 
 
 
 

Höstiga bakgrunder


Redan mitten av september och vare sig man vill det eller inte kryper hösten allt närmare. Vi har haft fantastiskt soliga och varma dagar de senaste veckorna, men kvällarna blir mörkare - för att inte tala om morgnarna , när man numera är tvungen att tända lampan när väckarklockan ringer! Den delen av hösten gillar jag INTE.
 
Vad jag däremot tycker mycket om i kortmakeriet är att äntligen få frossa i mina favoritfärger - mustiga höstiga nyanser! Distressfärgerna "Rusty Hinge" och "Wild Honey" är de jag använder allra mest så här års. Jag är med i ett litet stämpelgäng som brukar träffas ungefär en gång i månaden och vi har himla trevligt ihop. Det är inte alltid man hinner pyssla så mycket, men när vi sågs förra veckan hade jag planerat för detta projekt - att förbereda höstiga bakgrunder till framtida kort. Som synes blev det en hel hög gjorda. Jag har använt blandade stämplar från Hero Arts, Tim Holtz, Slöjddetaljer, Hampton Arts stamps och Kaiserkraft.
 
Till helgen är jag med på Flinkens Höstscrap på Flatön, som anordnas av Creativica. Det ser jag fram emot mycket!
 
 
 
 

RSS 2.0