Ordning på stämplarnaÄntligen klar! Sommarens stora projekt på pysselområdet har varit att sortera och katalogisera mina omonterade stämplar och att rensa ut dem jag inte använder. Jag hade i och för sig hyfsad koll förut också, men var i behov av lite mer översikt över motiven och vilka företag som tillverkar dem. Numera har jag ju stämplar som är permanent monterade på träkloss, EZ-monterade, Halos-monterade (kardborre) och andra som är helt omonterade och det har på sistone varit lite svårt att hålla rätt på vad jag har i gömmorna och var jag ska hitta det jag söker.

Jag började med att systematiskt stämpla upp alla mina stämplar på vitt papper, sorterade efter företag. Använde för säkerhets skull vattenfast dyna, så det var mååånga stämplar att rengöra under tiden! Även företagsnamnen överst på sidorna stämplade jag med magnetbokstäver så det var ett pyssel i sig. Kändes kanske lite onödigt, men även om det här bara är en sammanställning för min egen skull, så ville jag ha det snyggt. I anslutning till det uppstämplade motivet har jag markerat med H (Halos) eller EZ så jag vet var jag ska leta efter stämplarna. Jag tog faktiskt också med eventuella monterade stämplar från de företag jag valde ut och vid dessa motiv står det ett M.

De EZ-monterade stämplarna förvarar jag på laminerade papper i en mappvagn och där har jag även de Halos-monterade. De helt omonterade stämplarna ligger sorterade efter företag i praktiska plastlådor som jag köpt på Clas Ohlson. Lådorna har jag staplat lätttillgängligt i en hylla i anslutning till pysselplatsen.

Jag gjorde några tomma extrasidor för mina favoritföretag, där det är troligt att jag utökar stämpelförrådet så småningom. Sen hålslog jag sidorna, gjorde fram- och baksida och band in luntan med min Bind-It-All till en praktisk bok.

De monterade stämplarna förvarar jag sedan tidigare i lådor i mina praktiska Sture-hurtsar från IKEA och där är de sorterade efter typ av motiv. Dessa har jag inte brytt mig om att stämpla upp denna gång, det får bli ett senare projekt. Gjorde en rejäl städning i lådorna redan förra sommaren i samband med att pysselrummet tapetserades och nya hyllsystem sattes upp. Här är bilder från rummet. Det ser i princip likadant ut idag, förutom att jag har flyttat ut datorn till ett annat rum och på den platsen har jag fått en extra arbetsbänk.

Puh, det har tagit sin lilla tid, men det var det helt klart värt! Känns skönt med ordning och reda och jag kommer att spara mycket tid på att slippa leta efter stämplar på flera ställen i rummet. Dessutom har jag nu en låda utsorterade stämplar som jag ska sälja på loppisen som Sara och jag planerar att ha i höst. Det börjar ju bli tradition! Vi återkommer med datum.

Nu när mitt sommarprojekt är färdigt säger jag HURRA!Minifilur och prickig bakgrund från Kortmakaren. QK-bokstäver Studio Skinni Mini.

Kommentarer
Postat av: DesignAnnique

Wow vilket jobb! Och vad snyggt det blev!Ska ta tag i min stämpelförvaring igen nu, jag började och kom en bra bit men är inte helt nöjd, sorterade bara på tillverkare men jag behöver nog ha dem på tema istället. Och jag får nog bestämma mig innan jag sorterar in de där ca 200 omonterade stämplarna som ligger i en korg och väntar på att jag ska bestämma mig :)

2009-08-15 @ 11:51:36
URL: http://designannique.blogg.se/
Postat av: lenislenis

Är mäkta imponerad!

Jag har stämpelsortering skrivet på min att-göra-lista och där har den funnits länge. Nu börjar det bli ett akut problem... Jag kan bara inte bestämma mig för om jag ska sortera på tema eller på tillverkare... Just nu lutar det åt tillverkare men kanske ska jag då göra ngt liknande som du gjort - på tema. Svårt, svårt...

Jättegulligt kort! Måste nog få se till att införskaffat ngn/ngr minifilur/er - söt som sjutton!

2009-08-15 @ 13:50:00
URL: http://lenislenis.blogg.se/
Postat av: Helén

Vilket jobb!! Men så himla välorganiserat och praktiskt!! :)

2009-08-15 @ 14:56:41
URL: http://h-scrapbookingmyway.blogspot.com
Postat av: Karin / essmo

oj va mycket tid du har lagt ner på detta. det blev verkligen kanonsnyggt! å SMART! =)

2009-08-15 @ 17:00:54
URL: http://essmos.blogspot.com/
Postat av: Sofia

Vilket otroligt jobb du lagt ner, men vad snyggt det blev!!!/Sofia

2009-08-15 @ 18:40:41
URL: http://fialisan.blogg.se/
Postat av: Kajsa

WOW vad snyggt! Vilken ordning =)

2009-08-15 @ 21:46:15
URL: http://kajsaad.blogspot.com/
Postat av: Tesa/Therese

Nice! Kanske skulle ta tag i lite sortering själv ;o) Kram

2009-08-15 @ 21:55:19
URL: http://tesapysslar.blogg.se/
Postat av: Agneta

Snyggt snyggt....jag borde oxå göra.....

2009-08-16 @ 00:11:15
URL: http://agge.blogg.se/
Postat av: Lisa - InkyWings

HURRA vad du är duktig!!!

Phu - vilket jobb alltså.Gissa vem mer som skulle behöva... fniss... men jag blir matt bara av att tänka tanken så jag skippar nog det. ;-)

2009-08-16 @ 12:28:35
URL: http://lisainkywings.blogg.se/
Postat av: Elina

Tack snälla du för posten! Vilken vacker handstil du har!2009-08-16 @ 12:38:20
URL: http://elinasblandning.blogspot.com/
Postat av: sussilull

WOW !! Säger bara WOW! Vilket hästjobb du gjort och bra vart det ;-)

2009-08-16 @ 16:46:44
URL: http://www.sussilullolitetill.blogspot.com
Postat av: Åsa - Scraphorse

Fantastiskt organiserat!! Vilket jobb du måste lagt ner! Jag håller på med samma projekt hemma och jag la det på is ett tag för det va så fruktansvärt tråkigt ;0)

Det gröna kortet är helt underbart!

Kram Åsa

2009-08-16 @ 19:47:35
URL: http://scraphorse.blogg.se/
Postat av: Fröken paj

Vilket fantastiskt jobb du har gjort! Snyggt blev det!

2009-08-17 @ 20:55:19
URL: http://frkpaj.blogspot.com/
Postat av: Katarina från PRICKIFORM

Ingrid!

Helt otroligt och vilken UNDERBAR ordning. Ja, du är välkommen hit när du vill ;-))!!

Vilken tur att du har en stor låda för PRICKIFORM för mer stämplar är på väg till dig.

Kram vännen

/Katarina

2009-08-18 @ 08:39:58
URL: http://www.prickiform.se
Postat av: ellinor

nice:D

2009-08-18 @ 08:54:46
URL: http://ellinorericsson.blogg.se/
Postat av: ulrika_m

Jösses anåda, här var det ordning och reda! Imponerande! Och lite inspirerande också ... sneglar mot oordningen i hyllan här bredvidTack för att du delar med dig!

2009-08-24 @ 17:15:47
URL: http://ulrikascreativecorner.blogspot.com
Postat av: Ingalill

så organiserat och bra! Känner mig genast inspirerad att ta tag i min egen stämpelröra.

2009-11-15 @ 17:14:18
URL: http://spunkygecko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0